22 Φεβ 2010

Βαρύ το κλίμα στον "Αγγελιοφόρο"


Χόντρυνε το παιχνίδι στον Αγγελιοφόρο. Τα χειρότερα σενάρια επιβεβαιώθηκαν, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της εργοδοσίας να προχωρήσει στο κλείσιμο της δευτεριάτικης έκδοσης. Μιας αναστολής έκδοσης που συνοδεύεται από οκτώ απολύσεις -τέσσερις στην εφημερίδα κι άλλες τόσες στο περιοδικό.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ, Μ. Βοϊτσίδης, εργαζόμενος στην εφημερίδα, συναντήθηκε με το διοικητικό διευθυντή της επιχείρησης, Κ. Κυριακίδη, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός: Οι απολύσεις θα γίνουν κι αν δεν ανακάμψει η επιχείρηση το “σχέδιο” θα συνεχιστεί. Από την πλευρά του, ο Βοϊτσίδης αντέτεινε ότι με 200.000 ευρώ το χρόνο (τόσα χρήματα θα εξοικονομήσει η επιχείρηση από τις οκτώ απολύσεις) δε θα σωθεί.

Στη σημερινή συνεδρίασή του, το δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ αποφάσισε να συστήσει τριμελή επιτροπή (Βοϊτσίδης – Αδάμ – Φωκιανίδης, από τους οποίους ο πρώτος κι ο τελευταίος είναι εργαζόμενοι στην επιχείρηση), ώστε να συναντηθεί με τον εκδότη, Αλ. Μπακατσέλο και να τον ενημερώσει για την πρόθεση του συνδικαλιστικού σωματείου να προχωρήσει σε απεργία αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις. Πάντως στη συνεδρίαση του δ.σ. ακούστηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις για την απεργία, όπως αυτή της Χριστίνας Χαλεπλίδου να αποφασιστεί η μορφή της κινητοποίησης μετά τη συνάντηση με τον Μπακατσέλο -πρόταση που, τελικά, έγινε δεκτή από την πλειοψηφία του δ.σ.

Το κλίμα στην εφημερίδα είναι βαρύ, ειδικά μετά τη στάση του γενικού διευθυντή στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜΘ, καθώς όλοι πίστευαν ότι θα βρίσκονταν λύση. Φαίνεται, όμως, ότι εκτός των Μ. & Α., για τους οποίους υπάρχει φως στο τούνελ, οι υπόλοιποι (Ν. & Τ. ) απολυμένοι έχουν δει οριστικά την πόρτα της εξόδου, χωρίς, όμως, αυτό να θεωρείται τελεσίδικο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βαρύ κλίμα έχει περάσει και την πόρτα του διευθυντή, Νούλη Χατζηδημητρίου, ο οποίος δεν αποκλείεται να τολμήσει, τελικά, την έξοδο από το κτίριο της Δαναΐδων, με προορισμό τη Λεωφόρο Στρατού.
Αργά το βράδυ, τα γραφεία του Αγγελιοφόρου επισκέφθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ, Δ. Γουσίδης. Ο Γουσίδης ήταν ο πρώτος διευθυντής της εφημερίδας, όταν άνοιξε το φύλλο, με εκδότη τον Αγγέλου (που τώρα εκδίδει την εφημερίδα Αγγελιών “Αγγελιοχώρος“) κι έχει… έννομο συμφέρον να πληροφορηθεί τα καθέκαστα (ακόμη μιλούν, στη Θεσσαλονίκη,για την τότε αποκάλυψη της Αυριανής, σύμφωνα με την οποία, όλοι οι αρχικοί συντάκτες του Αγγελιοφόρου διέμεναν στην… ίδια πολυκατοικία).
πηγή: mediablog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς