24 Φεβ 2010

Η ΕΟΔ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, η οργάνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων στην Ευρώπη, στηρίζει αμέριστα τις ελληνικές δημοσιογραφικές Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΠΟΕΣΥ, ΕΣΠΗΤ), που συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, που έχει προκηρύξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Ελλάδας.

«Καθώς η χώρα περνά μια πρωτοφανή χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, οι Ελληνες δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δέχονται πιέσεις, όμως δεν πρέπει να υποστούν τις συνέπειες μιας κατάστασης για την οποία δεν φέρουν καμία ευθύνη» δήλωσε ο Αρνε Κόενιγκ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.
«Σε όλη την Ευρώπη είμαστε μάρτυρες των επιθέσεων που δέχονται τα κοινωνικά κεκτημένα στο όνομα της οικονομικής κρίσης, ωστόσο οι συνδικαλιστικές Ενώσεις αντιτάσσονται και μάχονται για τη δικαιοσύνη και την ειλικρίνεια ‘δεν θα δεχθούμε οι εργαζόμενοι να γίνουν αποδιοπομπαίοι τράγοι, υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση».

Η ΕΟΔ δηλώνει ότι οι ελληνικές δημοσιογραφικές Ενώσεις μέλη της Ομοσπονδίας, απεργούν για τους σωστούς λόγους και δικαιούνται την υποστήριξη όλων των Ευρωπαίων συναδέλφων.
Οι Ελληνες συνάδελφοι απαιτούν σταθερή και πλήρη απασχόληση και όχι τον πολλαπλασιασμό της εργασιακής ανασφάλειας, κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα με ιατρική περίθαλψη και ασφάλεια και όχι την ομαδική ιδιωτικοποίηση και περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων, την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων στον τομέα των ΜΜΕ και όχι τις ατομικές συμβάσεις.
υτή η απεργία, είναι η τελευταία μεταξύ πολλών άλλων, που έχει διοργανώσει το συνδικαλιστικό κίνημα τα τελευταία τρία χρόνια, απαιτώντας τον αυθεντικό κοινωνικό διάλογο και τη διασφάλιση της αυτονομίας της κοινωνικής ασφάλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς