23 Φεβ 2010

Συνεχής Αγώνας για την ευηµερία των εργαζοµένων κι όχι των αριθµών


ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ της Ε.Τ.Ε.Ρ
Αθήνα, Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

Πριν από µερικά χρόνια η Ελλάδα φιγουράριζε, έτσι λέγανε τα παπαγαλάκια των εκσυγχρονιστών, µέσα στις 20 καλύτερες οικονοµίες του κόσµου.
Έσπρωξαν τον Έλληνα στη σπατάλη των ολυµπιακών αγώνων και µετά ξέχασαν δήθεν να χρησιµοποιήσουν όλες τις ολυµπιακές εγκαταστάσεις αφήνοντάς τες να σαπίζουν και να ερηµώνουν.
Η κυβέρνηση του Σηµίτη αναδιένειµε µε τον πιο βίαιο τρόπο το εισόδηµα της µεσαίας τάξης και ουδέποτε κατηγορήθηκε κάποιος για το σκάνδαλο του Χρηµατιστηρίου.
Τα αποθεµατικά των Ασφαλιστικών ταµείων µπήκαν στον τζόγο των δοµηµένων οµολόγων υψηλού ρίσκου.
Με απόφαση της κυβέρνησης Σηµίτη οι αποζηµιώσεις και τα «δάνεια» της κατοχικής Γερµανίας κατέστησαν αγύριστα. Τεράστια ποσά επιδοτήσεων µπήκαν στα σεντούκια οικονοµικοπολιτικών παραγόντων και των γύρω τους.

Ψάχνουµε σήµερα να βρούµε που πήγε το χρήµα της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δηµοκρατίας συνέχισε το πάρτι των οικονοµικοπολιτικών κοµισάριων και της προσπάθειας εξαθλίωσης του Έλληνα εργαζόµενου και πολίτη.

Μπλεγµένη σε τεράστια σκάνδαλα, φροντίζει να φοροαποφεύγει µε off shore λύσεις και πηγαίνει διακοπές την ώρα του ταµείου.

Τρωκτικά και οικονοµικά τζάκια ξεπλένουν αφειδώς χρήµα και αποµυζούν τον κρατικό προϋπολογισµό διπλοτριπλοχρεώνοντας έργα και υπηρεσίες.

Βέβαια όλα αυτά συµβαίνουν µε την πολιτική κάλυψη και ανοχή του πολιτικού συστήµατος, των βοηθών του και του γραφειοκρατικού µηχανισµού, µε το αζηµίωτο.

Σήµερα µας λένε ότι οι όροι «αγορές», spreads, hedge funds, πρέπει να µπουν στο λεξιλόγιο των εργαζοµένων για να κατανοήσουµε το πρόβληµα. Ελέγχουν µε το αζηµίωτο τον εαυτό τους για απιστία και κλοπές, λες κι είναι δυνατόν ο ελεγχόµενος να είναι και ο ελεγκτής. Αυτοί που ξεπούλησαν και έλιωσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας ζητάνε να µας κάνουν το πειραµατόζωο για την Ευρωπαϊκή δοκιµή κάθε αντεργατικής στόχευσής τους.

Όχι, κύριοι,

το πρόβληµα δεν είναι δικό µας. Εµείς πληρώνουµε τις εισφορές και την εφορία µας κάθε µήνα και δεν µπορείτε να µας εγκαλείτε την ώρα που προχωράτε σε διακανονισµούς για τις παρακρατηθείσες εισφορές µας µε τους εργοδότες ή την ώρα που δανειοδοτείτε τις Τράπεζες µε 28 δις και καταρτίζετε χαριστικές συµβάσεις έργων µε ηµετέρους.

Δεν µπορείτε να µας µιλάτε όταν κυκλοφορούν ελεύθεροι και χαίρουν εκτιµήσεως τα λαµόγια του πολιτικού συστήµατος που βύθισαν την χώρα σε βαθιά ύφεση και την αποστέωσαν από κάθε παραγωγική µονάδα, κάνοντάς της ουσιαστικά µόνο εισαγωγέα και καταναλωτή. Δεν µπορείτε να µας στερείτε την σύνταξή που γι αυτήν συνεχώς πληρώνουµε, για να βρούµε την ανταποδοτικότητά της στα γεράµατά µας.

Δεν µπορείτε τα γεράµατα αυτά να µας τα πάτε µακρύτερα από αυτό που έχει συµφωνηθεί και κατακτηθεί στην αυγή του εργασιακού µας βίου, επειδή κάποιοι από σας στάθηκαν ανίκανοι και µακρυχέρηδες.

Όλοι εµείς που σας έχουµε πάρει χαµπάρι θα αντισταθούµε απέναντι στη ισοπέδωση και την απορρύθµιση των εργατικών δικαιωµάτων που απλώνεται συνεχώς πάνω από τη χώρα. Η νέα κατοχή της χώρας µε τον µανδύα της οικονοµικής µπότας των Βρυξελλών, των αγορών και του ΔΝΤ είναι εδώ και πρέπει να κάνουµε τα πάντα για να την αντιπαλέψουµε.

Καλούµε κάθε Έλληνα που νοιώθει να χάνεται η εθνική µας κυριαρχία και την οικονοµικοπολιτική ολιγαρχία να µας στραγγαλίζει, να αντιδράσει.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

Καλούµε όλους τους τεχνικούς της ραδιοφωνίας µαζί µε τους εργαζόµενους όλης της χώρας να συµµετάσχουν µαζικά στην Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και στην απεργιακή συγκέντρωση και
πορεία της ίδιας µέρας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
11.00πµ
ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Για την ανατροπή των συσχετισµών.
Για να δείξουµε τη δύναµή µας.
Για να καταλάβουν ότι δεν µπορούν να µας αγνοούν.
Για να καταλάβουν ότι η ευηµερία των αριθµών είναι το δικό τους όνειρο.

Το δικό µας είναι η ευηµερία των Ανθρώπων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ της Ε.Τ.Ε.Ρ
http://www.ek-eter.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς