2 Ιαν 2012

ΑΠΕ ΕΡΤ και ΓΓΕ στον έλεγχο του Π. Καψή

Τα πήρε όλα ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής. Σύμφωνα με την απόφαση του πρωθυπουργού, ο νέος υπουργός Επικρατείας αναλαμβάνει την αρμοδιότητα ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Και σ’ αυτήν, σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του οργανογράμματός της, περιλαμβάνονται ο έλεγχος των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, του περιφερειακού Τύπου, της κρατικής διαφήμισης. Επίσης έχει την αρμοδιότητα εποπτείας στο ΑΠΕ και τα κρατικά μέσα, δηλαδή την ΕΡΤ. Υπό την εποπτεία της γενικής γραμματείας του πρωθυπουργού παραμένουν οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας, δηλαδή οι υπηρεσίες που ασχολούνται με την προβολή του κυβερνητικού έργου στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα ανητική έκπληξη προκάλεσε η ανακοίνωση της εισόδου στο Μαξίμου του Δημήτρη Τσιόδρα ως επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.
Η έκπληξη δεν σχετίζεται με τον έμπειρο και ικανό συνάδελφο αλλά με την σκοπιμότητα αλλά και σημειολογία της συγκεκριμένης κίνησης ένα 24ωρο μετά το δραματικό διάγγελμα του Λουκά Παπαδήμου για την κατάσταση της χώρας.

Η επίσημη γραμμή είναι ότι δεν υπάρχει σύγκρουση αρμοδιοτήτων με τον Π.Καψή επειδή ο Δ.Τσιόδρας θα αναλάβει την θέση του Γ.Ελενόπουλου ο οποίος είχε την ευθύνη της επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι συγκεκριμένη και θα διαρκέσει μερικούς ακόμη μήνες είναι εύλογη η απορία γιατί δεν μπορούσε να καλύψει ο Π.Καψής και το δικό του επιτελείο και τα καθήκοντα του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού που δεν είναι άλλωστε και ο πιο επικοινωνιακός άνθρωπος που υπάρχει. Γιατί χρειαζόταν η δημιουργία ενός ακόμη επιτελείου μέσα στην κυβέρνηση και μάλιστα για τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

«Δηλαδή ότι έκαναν όλοι οι προηγούμενοι και τις πρακτικές που έχουν καταδικαστεί κάνει και η κυβέρνηση που υποτίθεται ότι ήρθε να συμμαζέψει λίγο τα πράγματα και να δώσει κάποια σήματα αλλαγής στην πολιτική κουλτούρα του τόπου;» ήταν ένα από τα σχόλια που ακούστηκαν σε μεγάλη πολιτικοδημοσιογραφική παρέα στο άκουσμα της είδησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς