19 Δεκ 2012

Time Magazine: Πρόσωπο της χρονιάς ο Ομπάμα


Το περιοδικό TIME, ανακήρυξε την Τετάρτη στην εκπομπή "Today" του NBC τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ως πρόσωπο της χρονιάς για το 2012.

Η ανακοίνωση έγινε δια στόματος του διευθυντή του περιοδικού, Ρικ Στένγκελ. Η επικράτηση του Ομπάμα πάντως, δεν ήταν εύκολη.


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υπερκέρασε τους υπόλοιπους επτά υποψηφίους, μεταξύ των οποίων ήταν ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, το ζεύγος Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Apple Τιμ Κουκ, η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η 15χρονη Πακιστανή μαθήτρια που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν επειδή διεκδικούσε το δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση και η Μαρίσα Μάγιερ, διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo Inc.

Υποψήφιο ήταν επίσης και το Μποζόνιο του Χιγκς, την ύπαρξη του οποίου οι επιστήμονες πιστεύουν πως επιβεβαίωσαν με τα πειράματα στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων του CERN καθώς και η οργάνωση "Undocumented Americans".

Το περιοδικό επέλεξε τον Ομπάμα επειδή "εξασφάλισε μια νέα πλειοψηφία, μετέτρεψε την αδυναμία σε ευκαιρία και επιδίωξε, παρά τις αντιξοότητες, να δημιουργήσει μια τελειότερη πολιτειακή ένωση".

Η ανάδειξη κάποιου ως "Προσώπου της Χρονιάς" σημαίνει ότι το περιοδικό αναγνωρίζει ότι αυτό το άτομο επηρέασε περισσότερο απ' όλους τους υπόλοιπους τον πολιτισμό και κυριάρχησε στην ειδησεογραφία κατά τη διάρκεια του έτους, σε παγκόσμιο πάντα επίπεδο.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που το περιοδικό ΤΙΜΕ ανακηρύσσει τον Μπάρακ Ομπάμα ως πρόσωπο της χρονιάς. Η πρώτη ήταν το 2008.

Την περσινή χρονιά, το τελευταίο εξώφυλλο ήταν αφιερωμένο στο "Διαδηλωτή", σε έναν συμβολικό χαιρετισμό προς τους ακτιβιστές της Αραβικής Άνοιξης. Φέτος η μοναδική οργάνωση που περιλαμβάνεται στη λίστα είναι οι "Undocumented Americans" σε μια προσπάθεια να τονιστεί η αυξανόμενη πολιτική επιρροή των Λατινοαμερικάνων.

Στην διαδικασία αυτή για την επιλογή του προσώπου της χρονιάς που πραγματοποιείται από το 1927, οι συντάκτες δεν επιλέγουν μόνο τους "καλούς και τους ήρωες". Εξώφυλλο στο TIME έχουν γίνει τόσο ο Αδόλφος Χίτλερ, όσο και ο Ιωσήφ Στάλιν.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς