25 Ιαν 2013

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. στο πλευρό των εργαζομένων στα ΜΜΜ

Απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει την κήρυξη της παράνομης πολιτικής της επιστράτευσης της εργαζομένων στο Μετρό. Μ’ αυτό το νέο κρούσμα αυταρχισμού, η κυβέρνηση στοχοποιεί τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και με τις απειλές για σύλληψη συνδικαλιστών ηγετών, αποβλέπει στην τρομοκράτηση όλων των εργαζομένων, για να εφαρμόσει ανεμπόδιστη τις απάνθρωπες, αντεργατικές, μνημονιακές πολιτικές της.

  Ο δημοσιογραφικός κόσμος βρίσκεται στη διαδικασία γενικών συνελεύσεων, με θέμα την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων για την περιφρούρηση του συνταγματικού δικαιώματός μας με την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων, την άμεση αντιμετώπιση της τραγωδίας των 1.500 ανέργων του κλάδου, την περιφρούρηση των ασφαλιστικών Ταμείων, την διασφάλιση των συντάξεων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των ασφαλισμένων, την επιστροφή των λεηλατημένων αποθεματικών των Ταμείων και την εγγυημένη δεοντολογική, αντικειμενική, ελεύθερη και πολυφωνική ενημέρωση του λαού, από όλα τα ιδιωτικά και δημόσια ΜΜΕ.
  Σ’ αυτό το πνεύμα, η Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκφράζει τη συμπαράστασή της στους διωκόμενους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που αγωνίζονται για Συλλογικές Συμβάσεις.

  Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να κρατήσουν ψηλά τον μαχητικό παλμό των μελών τους και να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων στα ΜΜΜ, υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους, όπως μας επιβάλλει το δημοσιογραφικό καθήκον και συμμετέχοντας στις απεργιακές εκδηλώσεις συμπαράστασης.

  Για την αξιολόγηση της αγωνιστικής ετοιμότητας του κλάδου και τη λήψη αποφάσεων, συγκαλείται έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.ΣΥ. τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς