20 Ιαν 2013

«Ξέπλυμα παράνομων, αντεργατικών και ανήθικων ενεργειών η συνεργασία του Ρίζου με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, το μεσημέρι της Κυριακής, οι εργαζόμενοι του «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» μπροστά στα γραφεία της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ».

Αφορμή η έναρξη συνεργασίας του Εκδότη του ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ Δημήτρη Ρίζου, ο οποίος τους παράτησε απλήρωτους, κοιτάζοντας μόνο τον εαυτό του - όπως έκανε άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια που χρησιμοποιούσε τους εργαζόμενους ως «χρηματοδότες» της επιχείρησής του μη εφαρμόζοντας ποτέ ΣΣΕ.

Στο ψήφισμα που κατέθεσαν, και το οποίο παρέλαβε ο εκπρόσωπος των συντακτών του Ελ.Τ.  (οι ιδιοκτήτες Σκαναβής και Μπενέκος απουσίαζαν), οι 80 απλήρωτοι και άγρια εξαπατημένοι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη συνεργασία του Δημήτρη Ρίζου με τον Ελεύθερο Τύπο που την χαρακτηρίζουν «μνημείο ανηθικότητας, αναλγησίας και τεράστιας πρόκλησης».

«Ο Δημήτρης Ρίζος» υπογραμμίζουν στο ψήφισμά τους, «επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τη συνεργασία του με την συγκεκριμένη εφημερίδα, ως ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ για να «ξεπλύνει» τις κατά συρροή και μεθοδευμένες παράνομες, αντεργατικές, ανήθικες και απαράδεκτες ενέργειες του. Για τις οποίες άλλωστε θα κληθεί να λογοδοτήσει και στην Δικαιοσύνη».

Σ.σ. Ως γνωστόν το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ πέρα από τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί εδώ και καιρό και  τις καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας, προσέφυγε και στον ΣΔΟΕ προκειμένου να διερευνηθούν οικονομικές παρανομίες του αφερέγγυου εκδότη.

Ακολουθεί ολόκληρο το ψήφισμα των εργαζομένων του Αδέσμευτου Τύπου:

«Εμείς, οι εργαζόμενοι του Αδέσμευτου Τύπου, συμπληρώνουμε σήμερα 34 μέρες σε επίσχεση εργασίας και πάνω από έξι μήνες απλήρωτοι. Ο εκδότης της εφημερίδας Δημήτρης Ρίζος επιχειρεί μέσω αίτησης πτώχευσης της εταιρίας που εξέδιδε το έντυπο, να καταργήσει τις θέσεις εργασίας μας, ενώ παράλληλα αρνείται πεισματικά την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων μας.

Σα να μην έχει συμβεί τίποτε από τα παραπάνω, ο Δημήτρης Ρίζος αποφάσισε να ξεκινήσει σήμερα (20/1) συνεργασία με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ως αρθρογράφος. Γεγονός που αποτελεί, επιεικώς, μνημείο ανηθικότητας , αναλγησίας και τεράστιας πρόκλησης απέναντι όχι μόνο στις 80 οικογένειες που για περισσότερο από έναν χρόνο κορόιδευε -συνειδητά και συστηματικά- μέχρι τελικά να τις πετάξει στον δρόμο, αλλά και στο σύνολο της δημοσιογραφικής οικογένειας.

Συνεπείς στην απόφαση που έχουμε λάβει από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε τον αγώνα μας, ο Δημήτρης Ρίζος ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ σε κάθε προσπάθεια είτε να αποφύγει τις υποχρεώσεις του απέναντι μας, είτε να πείσει την κοινή γνώμη πως δικαιούται να συνεχίσει την πορεία του στον χώρο των ΜΜΕ χωρίς να καλύψει τις υποχρεώσεις αυτές.

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα (20/1) έξω από τα γραφεία του Ελεύθερου Τύπου, καθώς θεωρούμε πως ο Δημήτρης Ρίζος επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τη συνεργασία του με την συγκεκριμένη εφημερίδα, ως ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ για να «ξεπλύνει» τις κατά συρροή και μεθοδευμένες παράνομες, αντεργατικές, ανήθικες και απαράδεκτες ενέργειες του. Για τις οποίες άλλωστε θα κληθεί να λογοδοτήσει και στην Δικαιοσύνη.

Ζητάμε από τους συναδέλφους μας στον Ελεύθερο Τύπο:

-Να σταθείτε στο πλευρό μας ώστε να μην το επιτρέψουμε
- Να προχωρήσετε άμεσα σε συνέλευση εργαζομένων της εφημερίδας σας, για να αποφασίσετε πως θα χειριστείτε ένα θέμα, που αφορά εσάς, εμάς αλλά και συνολικά τον κλάδο των ΜΜΕ.

Ο Δημήτρης Ρίζος, ο οποίος άφησε δεκάδες εργαζόμενους άνεργους και απλήρωτους, ελέγχεται ήδη από τον ΣΔΟΕ για σωρεία υπόπτων ενεργειών και «φέσωσε» το Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ, εμφανίζεται τώρα ως αρθρογράφος και τιμητής της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Αυτό δεν πρέπει ούτε εμείς, ούτε εσείς, να το αφήσουμε να περάσει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς