12 Απρ 2013

Ο Ζούκερμπεργκ ιδρύει πολιτικό κίνημα για το μεταναστευτικό


Και το όνομα αυτού... Forward U.S.. Πρόκειται για το πολιτικό κίνημα που αποφάσισαν να συγκροτήσουν ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και άλλοι επικεφαλής εταιρειών νέας τεχνολογίας με στόχο τις μεταρρυθμίσεις στις σημερινές πολιτικές των ΗΠΑ για το μεταναστευτικό.

Κατά τα λεγόμενα του Ζούκερμπεργκ, ο «πολύ αυστηρός έλεγχος της μετανάστευσης δεν επιτρέπει να προσληφθούν ταλαντούχα στελέχη από το εξωτερικό».
Οι ισχύοντες κανόνες αναγκάζουν πάρα πολλούς ξένους φοιτητές να εγκαταλείψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την απόκτηση των πτυχίων τους, και δεν παρέχουν ικανοποιητικό αριθμό θεωρήσεων (visa) για τους μετανάστες, οι οποίοι εργάζονται σε αμερικανικές επιχειρήσεις δήλωσε ο «ισχυρός άντρας» του Facebook.

Το κίνημα που θα κάνει το λόμπινγκ για το μεταναστευτικό ονομάστηκε FWD.us (ή Forward U.S). Μέλη του κόμματος έγιναν επίσης διευθυντικά στελέχη εταιρειών όπως το LinkedIn, το Google, το Yahoo!, το SpaceX και το Dropbox.

Επιπλέον η δραστηριότητα του κινήματος θα στραφεί στην υποστήριξη της εκπαίδευσης και την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της επιστήμης. Όπως είναι αναμενόμενο, το κίνημα θα αξιοποιήσει στο έπακρο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επιτύχει το σκοπό του.

Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς