22 Σεπ 2015

Εργοδοτική αυθαιρεσία στους Τ/Σ «ANTENNA» και «ALPHA»

Ρεσιτάλ εργοδοτικής αυθαιρεσίας βρίσκεται σε εξέλιξη στα κανάλια, λίγες ώρες μετά τις εκλογές, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν τετελεσμένα.

Ήδη στον Τ/Σ «ΑΝΤΕΝΝΑ» ανακοινώθηκε μείωση μισθών της τάξης του 20%, μια μείωση που έρχεται να προστεθεί σε πολλαπλές άλλες τα τελευταία χρόνια.

Στον Τ/Σ «ALPHA» ανακοινώθηκαν με τον ίδιο αιφνιδιαστικό τρόπο μειώσεις 10% για το επόμενο δεκάμηνο ή 20% για 5 μήνες!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις πρωτοφανείς αυτές κινήσεις των ιδιοκτητών ΜΜΕ και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί τις παράνομες και καταχρηστικές ενέργειές τους.
Η ΕΣΗΕΑ στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων και στηρίζει την απόφασή τους να μην υποκύψουν στις πιέσεις της εργοδοσίας. Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι για ανάλογες εκφοβιστικές – εκβιαστικές ενέργειες ιδιοκτητών ΜΜΕ έχουν ήδη εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους.

Το Δ.Σ. της Ενώσεως καλεί τους εργοδότες και τις Δ/νσεις των τηλεοπτικών σταθμών να ενημερώσουν επίσημα και υπεύθυνα την ΕΣΗΕΑ και επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση ότι ο κλάδος βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα και θα υπερασπιστεί με όλα τα μέσα που διαθέτει τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης από ΜΜΕ που οφείλουν να λειτουργούν νόμιμα, υπεύθυνα και με διαφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς