20 Ιαν 2010

Χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου: Δύο απολύσεις δημοσιογράφων στο ΘέμαFM



Τις εκκαθαρίσεις (των παλιών συντακτών του ραδιόφωνου του Άλφα) που ξεκίνησε από τον περασμένο χρόνο συνεχίζει η νέα ιδιοκτησία και διεύθυνση του «Θέμα FM».


Χθες κοινοποιήθηκε απόλυση στην συνάδελφο Σοφία Αδάμ από το τμήμα ενημέρωσης η οποία εργαζόταν στον σταθμό εδώ και 10 χρόνια ενώ… ολοκληρώνεται και το μεθοδευμένο σχέδιο για απόλυση άλλης συναδέλφου.
Και για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο:


Στις 31 Νοεμβρίου και με δικαιολογία τη μείωση κόστους του σταθμού η υπεύθυνη κ. Παρίση κάλεσε την συνάδελφο Αφροδίτη Ζούζια (κι αυτη 10 χρόνια) για να της ανακοινώσει ότι απολύεται. Έγιναν διάφορες παρεμβάσεις προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του σταθμού κ. Γκιόλια καθώς και τον αρχισυντάκτη κ. Κακλαμάνο ενώ η εκπρόσωπος Χαρά Λεμονή με τη στήριξη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (που εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση) προειδοποίησε ότι η υποκατάσταση απολυμένου είναι πειθαρχικό αδίκημα και το εννοεί . Και προς στιγμήν αποφεύχθηκε η απόλυση.


Η συνάδελφος πήρε αναρρωτική άδεια και έλειψε όλο τον Δεκέμβρη. Σ΄ αυτό το διάστημα τη δουλειά της έκανε άλλος δημοσιογράφος(ο Σμυρλάκης που μετακινήθηκε γιαυτό στο καθημερινό πρόγραμμα) αλλά αφού της είχαν δώσει αναρρωτική «ξέφευγαν» και από το Πειθαρχικό.


Με τον νέο χρόνο η Αφροδίτη επέστρεψε στην εργασία της αλλά μόνο τυπικά αφού επί δύο εβδομάδες την κρατούσαν στον ..πάγκο.


Και χθες το πρωί την κάλεσε πάλι η γνωστή κ. Παρίση (που όπως φαίνεται έχει αναλάβει τον ωραίο ρόλο της εκτέλεσης των εκκαθαρίσεων) και την κάλεσε να υπογράψει την απόλυσή της, με το γνωστό μπλα μπλά των περικοπών. Η Αφροδίτη ζήτησε να πάρει τα χαρτιά της απόλυσης ώστε να τα δει ο δικηγόρος της και εκεί…κόλλησαν και με διάφορες δικαιολογίες δεν της τα έδωσαν. Γιατί άραγε;
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο διευθυντής σύνταξης Μπάμπης Κούτρας δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα για καμία από τις δύο απολύσεις!!!


Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συζήτησε το θέμα και αποφάσισε να αντιδράσει κατ αρχήν με 24ωρη απεργία.

Σχόλιο δικό μας: Συνάδελφοι μην βιάζεστε να υπογράψετε και ακόμη χειρότερα να παραιτηθείτε (όπως έχει συμβεί σε άλλες περιστάσεις). Όχι πώς σταματάς την απόλυση αλλά δεν είναι ανάγκη να διευκολύνουμε κιόλας τους… εκτελεστές μας . Και μπράβο στην Αφροδίτη που αντέδρασε όπως αντέδρασε. Μένει να δούμε πόσο αποφασισμένο είναι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να υπερασπιστεί τους απολυμένους συναδέλφους με περισσότερα πράγματα από μία 24ωρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς