23 Ιαν 2010

Καταδικάζουν τίς επιθέσεων εναντίον Δημοσιογράφων στην Ελλάδα

Η Οργάνωση για τα ΜΜΕ της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης καταδικάζει το κύμα των βίαιων επιθέσεων, που έχει ξεσπάσει εναντίον των δημοσιογράφων στην Ελλάδα. Το γραφείο της Οργάνωσης ενημερώθηκε με σχετικές αναφορές.

Οι επιθέσεις εναντίον των αθλητικών ρεπόρτερ συνηθίζονται τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου επεισοδίου, που σημειώθηκε στις 6 Ιανουαρίου στην Αθήνα, οι αθλητικοί ρεπόρτερ, οι οποίοι κάλυπταν τον ποδοσφαιρικό αγώνα Α.Ε.Κ. εναντίον Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα, δέχθηκαν βίαιη επίθεση.

Στο κύμα των βίαιων επιθέσεων, που άρχισαν τον Οκτώβριο 2009, περιλαμβάνεται η επίθεση εναντίον των γραφείων της εφημερίδας «Εspresso» από συμμορία 20 μασκοφόρων και οπλισμένων νεαρών, με προφανή στόχο τους δημοσιογράφους και τα δημοσιεύματα τους. Ειδικότερα, στο τέλος του Νοεμβρίου 2009, σημειώθηκε επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό εναντίον του γραφείου του Προέδρου της Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ, Μάκη Βοϊτσίδη, ενώ ένας παρόμοιος μηχανισμός βρέθηκε στο σπίτι του πρώην Αντιπροέδρου της ίδιας Ενωσης, Παναγιώτη Νεστορίδη, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι Αντιπρόεδρος του δημοσιογραφικού Ταμείου Υγείας Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.

Ο Ολιβερ Βούζοβιτς, Γενικός Γραμματέας της Ο.Μ.Ν-Α.Ε., σχολιάζοντας τα γεγονότα δήλωσε: «Η Ο.Μ.Ν-Α.Ε. έχει θορυβηθεί από αυτό το κύμα βίας, που έχει στόχο τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα. Καλεί την ελληνική κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές, να βοηθήσουν το έργο των ΜΜΕ προκειμένου να λειτουργούν ελεύθερα, χωρίς επιθετικότητα και επιθέσεις. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να κατοχυρώσουν ότι θα εργάζονται χωρίς να δέχονται καμία πίεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς