22 Ιαν 2010

Λαζόπουλος:"αυτοί κάνουν τις λέξεις χυδαίες και παράνομες

Απαντώντας στο ΕΣΡ για το πρόστιμο που του επέβαλλε ο Λάκης Λζόπουλος δήλωσε: «Η γλώσσα των δεξιώσεων και των πολιτισμένων συναντήσεων είναι αυτή που έχει φέρει την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση. Η κοινωνία του ‘σεις και του σας’, του καθωσπρεπισμού, της υποκρισίας είναι στόχος της σάτιρας σε όλες τις εποχές», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Λάκης Λαζόπουλος, αναφερόμενος στο πρόστιμο που του επέβαλλε το ΕΣΡ για «άσεμνη φρασεολογία».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τέτοιες κινήσεις ευνουχίζουν τον πολιτισμό, τα έργα, το λόγο. «Έχουμε ένα ψεύτικο, καθώς πρέπει λόγο. Αυτοί κάνουν τις λέξεις χυδαίες και παράνομες», πρόσθεσε.Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι σέβεται το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, για αυτό και το κανάλι του θα πληρώσει το πρόστιμο. «Όμως το ΕΣΡ δεν είναι και τόσο ανεξάρτητο. Αν κανείς απομαγνητοφωνήσει τις συζητήσεις που γίνονται στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου, θα καταλάβει τί κρύβεται πίσω από αυτά», πρόσθεσε.Τέλος, σημείωσε ότι «αυτά τα θεωρώ σκοταδιστικά. Υπάρχουν και προοδευτικοί άνθρωποι μέσα στο ΕΣΡ, αλλά ο σκοταδισμός υπετρερεί. Η ακροδεξιά αντίληψη διαπνέει πλέον όλα τα ΜΜΕ, και μεγάλο μέρος προοδευτικών ανθρώπων».Σημειώνεται ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», με την αιτιολογία ότι παραβίαζε τους κανόνες περί «υποβάθμισης ποιότητας προγράμματος» και «χρήσης γλώσσας».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ΕΣΡ εξέτασε την περίπτωση του Λάκη Λαζόπουλου μετά από ανώνυμες καταγγελίες για βωμολοχίες που προσβάλουν την αισθητική των τηλεθεατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς