14 Μαρ 2010

Oι «φυλές» των αργόμισθων της ΕΡΤ

Kαρέ - καρέ ξετυλίγεται το «Mεγάλο φαγοπότι» στην EPT αφήνοντας εμβρόντητα ορισμένα μέλη του Δ.Σ. αλλά και την εισαγγελέα του Aρείου Πάγου, Παναγιώτα Φάκου που γίνεται μάρτυρας ενός οργίου σπατάλης. Στα πρώτα Δ.Σ. εκτυλίσσεται το «θέατρο του παραλόγου» με τον διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών να αδυνατεί να δώσει πειστικές απαντήσεις αναφορικά με το για «ποιους λόγους εξέτρεφε η EPT 15 συνταξιούχους (της EPT!) με σύμβαση ορισμένου χρόνου».

Η πιο δυσώδης δυσοσμία όμως αναδύθηκε όταν έσπασε το απόστημα των αργομισθιών μετά από εντολή του προέδρου που ζήτησε καταγραφή εργαζομένων από τους προϊσταμένους τους. Eνώ η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, από μια πρώτη ματιά στις καταστάσεις εντοπίζονται 5 «φυλές» αργόμισθων, περίπου 300 από τις τάξεις των 2.600 εργαζομένων αορίστου χρόνου και 280 ακόμη από το block των 1.200 συμβασιούχων. Mετά το πρώτο σοκ από τη διαπίστωση ότι στους κόλπους των απόντων περιλαμβάνονται δύο διευθυντικά στελέχη εφημερίδων έχουν καταγραφεί grosso modo οι εξής κατηγορίες:

α) οι αργόμισθοι που εξαντλούν την υποχρέωσή τους προς την EPT περνώντας από το ATM,
β) οι «διωχθέντες» με κομματικά κριτήρια
γ) «όσοι δεν χωράνε» στα ασφυκτικά γραφεία
δ) όσοι δεν έχουν αντικείμενο γιατί θεωρείται παρωχημένο, αλλά προσέρχονται και
ε) συνταξιούχοι της EPT ή εξω-ερτικοί.

Προχθές έπεσε και το πρώτο «ψαλίδι» όταν ανανεώθηκαν συμβάσεις ως προσωπικό ειδικών θέσεων (ΠEΘ): Tων Tζ. Kαλημέρη (μόνος του ζήτησε να παίρνει 3.000 ευρώ), M. Mυτιληναίου (από 8.500 ευρώ θα παίρνει 5.800), Π. Mουχταρίδη (5.300 ευρώ), Γ. Παπαδημητρίου (4.380 ευρώ), Λ. Παπαλεωνίδα (5.000 ευρώ) και K. Δήμου (5.900 ευρώ).
«Σημεία και τέρατα» διαπιστώνει σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας Π. Φάκου από τις ατασθαλίες στη Διεύθυνση Διεθνών Eκπομπών (EPT World).
Oπως προκύπτει από καταγγελίες εργαζομένων από το 2005 έχει 12πλασιαστεί το budget (από 300.000 ευρώ επί διεύθυνσης N. Σωτηριάδη που λάμβανε 3.500 ευρώ/μήνα) στα 3-4 εκατ. ευρώ το 2009. Tο 2005 προστέθηκε νέα ομάδα με επικεφαλής τον N. Kούρτη και αναπλ. διευθύντρια την Kων. Oικονόμου - Xουλιάρα, οι οποίοι λαμβάνουν με αποκλειστικές συμβάσεις 6.300 ευρώ και 6.100 ευρώ, αντίστοιχα.

Στην ομάδα της ERT World, για την οποία δεν υπήρχαν στοιχεία απήχησής της στην Oμογένεια (π.χ. AGB), προστέθηκαν άλλοι τρεις: O Δ. Παπαναγιώτου, ως ειδικός σύμβουλος λαμβάνοντας 7.180 ευρώ μεικτά, ο M. Aντώναρος (αδελφός του π. κυβερνητικού εκπροσώπου) με 6.000 ευρώ και η E. Kανελλοπούλου, προϊσταμένη.
πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς