4 Νοε 2010

Σκληρή απάντηση στίς επιθέσεις της εργοδοσίας του Ραδιο Θεσσαλονίκη


Mε σκληρή ανακοίνωση απάντησε η Ένωση Συντακτών στην εργοδοσία του Ράδιο Θεσσαλονίκη που επιτέθηκε φραστικά στον εργασιακό εκπρόσωπο των εργαζόμενων.
Ο ιδιοκτήτης του Σταθμού, Στέφανος Διαμαντόπουλος, σε δημόσια συνάντηση με τον εργασιακό εκπρόσωπο δημοσιογράφο Αλέξη Αλεξιάδη έβρισε καθώς θεώρησε ότι …η άσκηση των συνδικαλιστικών του καθηκόντων έρχεται σε σύγκρουση με τα οικονομικά συμφέροντα του σταθμού.
Η συμπεριφορά αυτή ηταν απλώς το…κερασάκι στην τούρτα γιατί η πραγματική επίθεση του εργοδότη ηταν στα εργασιακά δικαιώματα. Υπενθυμίζουμε ότι η εργοδοσία του σταθμού είχε, προ μηνών ανακοινώσει στους δημοσιογράφους (αλλά και σε άλλους εργαζόμενους) ότι προχωρεί σε μείωση των αποδοχών τους κατά 25%. Και παρότι το Σωματείο προειδοποίησε τους δημοσιογράφους να μην δεχτουν διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν το Πειθαρχικο αρκετοί δεν άντεξαν από την πίεση (και το φόβο να χάσουν τη δουλειά τους)και το αποδέχτηκαν με αποτέλεσμα- όπως πληροφορούμαστε- να καταλήξουν στα πειθαρχικά όργανα της ΕΣΗΕΜΘ.

Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καταδικάζει τον τρόπο με τον οποίον η εργοδοσία του Ράδιο Θεσσαλονίκη επέλεξε να συμπεριφερθεί απέναντι σε αυτούς που ο σταθμός οφείλει την υπόστασή του: τους δημοσιογράφους.
Η επιβολή περικοπών στις αμοιβές των συντακτών με το πρόσχημα της δήθεν μειωμένης απασχόλησης, οι απειλές ότι ο σταθμός θα μετατραπεί σε μουσικό, η δημόσια φραστική επίθεση απέναντι σε εργασιακούς εκπροσώπους και οι προσβολές κατά της ΕΣΗΕΜ-Θ, μαρτυρούν μια κατάφωρα αποπροσανατολιστική εργοδοτική τακτική, την οποία η Ένωση Συντακτών δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί.
Είναι απαράδεκτο μια επιχείρηση επί χρόνια κερδοφόρα χάρη στους δημοσιογράφους να τους απαξιώνει κατά τέτοιον τρόπο χωρίς να μπορεί να επικαλεστεί ούτε καν το άλλοθι της ζημιάς, αλλά απλώς έναν περιορισμό των κερδών της.Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία του Ράδιο Θεσσαλονίκη:
---Να εφαρμόσει πλήρως τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας εγκαταλείποντας αμέσως κάθε σχέδιο περικοπής απασχόλησης και αμοιβών.
---Να προστατεύσει και να ενισχύσει με κάθε εφικτό τρόπο τον ενημερωτικό χαρακτήρα του Μέσου, που επί χρόνια το αναδεικνύει στις πρώτες θέσεις ακροαματικότητας.
Σε κάθε διαφορετική περίπτωση η ΕΣΗΕΜ-Θ θα εξαντλήσει όλα τα νομικά και συνδικαλιστικά μέσα για να προστατεύσει τα δικαιώματα των μελών της, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών στην Ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς