2 Απρ 2011

Οι φωτορεπόρτερς καταγγέλλουν τον Ημερησιο Κηρυκα Λαρισας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ καταγγέλλει την διοίκηση της εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ» της Λάρισας , για την μη καταβολή των δεδουλευμένων, των επτά εργαζομένων μεταξύ αυτών και των δύο φωτορεπόρτερ που είναι μέλη της Ε.Φ.Ε. καθώς και για την προκλητική αντεργατική και απεργοσπαστική ενέργεια της , όπως εκδώσει την εφημερίδα με άλλους εργαζόμενους .


Όπως αναφέρουν στήν ανακοίνωσή τους:

Θεωρούμε ότι παρόμοιες πρακτικές εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της ολομέτωπης επίθεσης που έχει κηρύξει το τελευταίο διάστημα η εργοδοτική πλευρά στα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Με το πρόσχημα της κρίσης, οι εκδότες κλιμακώνουν την αντεργατική τους δράση και αποδύονται σε μια γενικευμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων επισείοντας τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης, πλήττοντας θεμελιώδεις κοινωνικές ελευθερίες των πολιτών μιας δημοκρατικής χώρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΕ ζητά άμεσα την ανάκληση της καταχρηστικής απόφασης της εφημερίδας , και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι παρόμοιες πρακτικές, όπου και από όποιον και εάν επιχειρηθεί να εφαρμοστούν, θα συναντήσουν σθεναρή αντίσταση από το σύνολο των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

ΚΑΛΟΥΜΕΌλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους όπως αντισταθούν σθεναρά με αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς