31 Μαρ 2011

Τραμπουκισμοί στην ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου

Απεργία , για την Παρασκευή (1/4) και τη Δευτέρα (4/4). κήρυξε η ΕΣΠΗΤ και στην ΙΜΑΚΟ του γνωστού Πέτρου Κωστόπουλου, ενώ για σήμερα Πέμπτη είχε κηρυχτεί τετράωρη στάση εργασίας (4.00 – 8.00 μμ), προκειμένου οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση και να αποφασίσουν για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.



Χθες, μέσα σε μία ημέρα, ο Κωστόπουλος έκανε προοδευτικά εννιά απολύσεις, τις οποίες προσπάθησε να δικαιολογήσει ως “αναγκαίες, λόγω περικοπής προσωπικού” και να τις φορτώσει στην κρίση και σε οικονομικοτεχνικά ζητήματα- κανείς δεν κατάλαβε και κανέναν δεν έπεισε. Διεμήνυσε, μάλιστα, προκλητικότατα, ότι στο τέλος κάθε μήνα θα κρίνει ανάλογα με τις περιστάσεις αν χρειάζεται να γίνει περαιτέρω μείωση προσωπικού! Ανάμεσα στους απολυμένους και η συνδικαλιστική εκπρόσωπος (άλλη μια !!!).

Οι απολύσεις συνοδεύτηκαν από βαρβαρότητες συνδικαλιστικού …λάιφ στάιλ που γνωρίζει καλά ο εργοδότης-στάρ. Όπως η βίαιη παρεμπόδιση της μίας απολυμένης να μπεί στο κτίριο και να πάρει τα προσωπικά της πράγματα. Δύο άλλες εργαζόμενες βρέθηκαν …απολυμένες ενώ προσέρχονταν στη δουλειά τους από τον προσωπάρχη που τις περίμενε με το έγγραφο των απολύσεων στο χέρι, απαιτώντας να υπογράψουν και εμποδίζοντάς τες να ανέβουν στα γραφεία τους. Οι εργαζόμενες αρνήθηκαν να υπογράψουν τις απολύσεις τους και με θάρρος μπήκαν στα γραφεία και ειδοποίησαν τον εκπρόσωπο της ΕΣΠΗΤ.


Οι τσαμπουκάδες της διεύθυνσης, κατ΄ εντολή της εργοδοσίας, άφησαν άναυδους ακόμη και τους αστυνομικούς του περιπολικού που έφθασαν μετά από κλήση τους και ανακάλυψαν ότι τους ζητούσαν να πετάξουν έξω τους απολυμένους. Μετά την άρνησή τους να το κάνουν από τη διεύθυνση δηλώθηκε ότι θα προχωρήσουν σε μήνυση κατά των εργαζόμενων για παραβίαση ιδιωτικού χώρου. (!!!)

Αρκετοί από τους εργαζόμενους στην παράτησαν τα γραφεία τους και συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του κτιρίου, συμπαραστεκόμενοι στις συναδέλφους τους και διαμρτυρόμενοι για τις απολύσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς