1 Απρ 2011

Καταδίκη του εργοδότη των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ για την μή καταβολή δεδουλευμένων

Το Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου χαιρετίζει πανηγυρικά την πρώτη νίκη των απολυμένων εργαζομένων της πρώην Ημερήσιας Εφημερίδας Λέσβου «Αιολικά Νέα» στο δίκαιο αγώνα τους για την υπεράσπιση των αυτονόητων δικαιωμάτων τους για αποζημίωση, αποδοχές και ασφάλιση σύμφωνες με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.


Την Τρίτη 29 Μαρτίου το Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης αναγνώρισε ότι ο συνάδελφος δημοσιογράφος Νίκος Κασκαράς δεν πληρωνόταν από τον εργοδότη Γιώργο Κονδυλούδη με τις υποχρεωτικές βάσει νόμου αποδοχές της Συλλογικής του Σύμβασης και καταδίκασε τον τελευταίο σε τέσσερις μήνες φυλάκιση.

Παρά, λοιπόν, τις συνεχείς επικλήσεις του κ. Κονδυλούδη για δήθεν «παράνομες» και «ανήθικες» πράξεις εναντίον του, την Τρίτη αποδείχτηκε περίτρανα ποιος ήταν εκείνος που απαξίωνε έμπρακτα το νόμο παραβιάζοντάς τον επιδεικτικά.


Όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένα, η εμμονή του εργοδότη να προσάπτει ποινικά αδικήματα στους πρώην απολυμένους και το Σωματείο μας δεν αναιρεί την εδώ και 13 μήνες προκλητική παράλειψη τήρησης της υποχρέωσής του, για αποζημίωση τόσων ανθρώπων που απέλυσε ξαφνικά, βάζοντας λουκέτο στην εφημερίδα του. Κάθε άλλη συζήτηση είναι φανερό πως αποτελεί πρόσχημα για τον αποπροσανατολισμό από το ζήτημα των αποζημιώσεων. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά τα δίκαια και αδιαπραγμάτευτα αιτήματά μας:

- Καμία δίωξη στους απολυμένους και το Σωματείο

- Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους απολυμένους

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς