13 Απρ 2011

Ψήφισμα των εργαζομένων στο ΒΗΜΑ

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης Συντακτών του Βήματος

Μετά τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου των ΜΜΕ και την ενημέρωση που μας έγινε από τη διεύθυνση της εφημερίδας, η Γ. Συνέλευση των συντακτών του Βήματος κατέληξε στα εξής:

1) Εκτιμούμε ως θετική βάση διαπραγμάτευσης τις προτάσεις που μας μετέφερε η Διεύθυνση του Βήματος εκ μέρους της ιδιοκτησίας, με σκοπό τη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο των ΜΜΕ βάση των κάτωθι σημείων: Δέσμευση για μη απολύσεις Δέσμευση για εργασιακή ειρήνη Πενθήμερη εργασία Μηδενικές αυξήσεις

2) Θεωρούμε ότι η πρόταση αυτή κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και ζητούμε από την ΕΣΗΕΑ, να λάβει υπόψη της τη στάση της ιδιοκτησίας του ΔΟΛ, σε ενδεχόμενη μελλοντική απεργιακή κινητοποίηση για τη νέα σύμβαση.

3) Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που δουλεύουν στα ενημερωτικά sites και συμμετείχαν στην απεργία, παρ’ό,τι πολλοί από αυτούς δεν είναι μέλη των Ενώσεων. Καλούμε την ΕΣΗΕΑ να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα της ασφαλιστικής κάλυψης και της συνδικαλιστικής τους εκπροσώπησης.

Αθήνα, 12/4/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς