21 Ιουν 2013

ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ.


ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                             21/6/2013
Με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και της καταμέτρησης όλων των οργάνων στις εκλογές  της  ΕΣΗΕΑ, η παράταξη ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ έχοντας ως άξονα των δράσεων της να παίρνει ανοικτή και ξεκάθαρη θέση όχι μόνο κατά την εκλογική διαδικασία αλλά και σε όποιο δεδομένο προκύπτει, οφείλει να ενημερώσει τους συναδέλφους ότι:

Βασική θέση της παράταξής μας, ήταν και είναι η μη εμπλοκή σε μικροκομματικά παιχνίδια εντός ή εκτός της Ένωσης. Διατηρεί σταθερά τον ακομμάτιστο χαρακτήρα της και δεν αντιλαμβάνεται τη συνεργασία ως είδος συναλλαγής.

Ζητούμενο για εμάς δεν είναι τα οφίτσια και οι καρέκλες αλλά η συγκρότηση ενός  προεδρείου που θα έχει ως στόχο την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου που βάλλεται από παντού. Ήμασταν και είμαστε κάθετα αντίθετοι στα Μνημόνια που εξαθλίωσαν  τον ελληνικό λαό και τον κλάδο μας. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν θα αλλάξει την επομένη των εκλογών.

Ως εκ τούτου, συνεργασία των ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ με τη μνημονιακή παράταξη των ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (Διόγος – ΔΗΜΑΡ, Αντωνιάδου – ΝΔ, Κουμπιάς – ΠΑΣΟΚ) δεν μπορεί να  υπάρξει και για λόγους αρχών αλλά και για λόγους ουσίας. Πόσο μάλλον σήμερα που αμαυρώνεται η δημοκρατία με το μαύρο στη δημόσια τηλεόραση και όταν 2.656 συνάδελφοί μας απολύθηκαν εν μια νυκτί, με ευθύνη των κομμάτων που εκπροσωπούν.

Καλούμε τις αντιμνημονιακές δυνάμεις του συμβουλίου να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση προεδρείου που θα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και όχι την κυβέρνηση ή τους εργοδότες με οποιαδήποτε σύνθεση και χωρίς να διεκδικούμε θέση σε αυτό.

Απλά και ξεκάθαρα, θα συνεργαστούμε με παρατάξεις  που είναι αντίθετες:
·       Με το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη συρρίκνωση του ΑΠΕ, της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και των δημοτικών ραδιοφώνων.
·       Με την καταλήστευση των αποθεματικών του Ταμείου μας.
·       Με τις αθρόες απολύσεις που δημιούργησαν στρατιές ανέργων.
·       Με τις μειώσεις των μισθών και συντάξεων των δημοσιογράφων πάνω από 40%.
·       Με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
·       Με τον έλεγχο της ενημέρωσης.

Οι ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ θα είναι παρόντες σε αυτή τη διαδικασία χωρίς προαπαιτούμενα και άλλες επιδιώξεις.

ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς