18 Ιαν 2012

Ερωτήματα συντάκτη της Ελευθεροτυπίας πρός τον εκπρόσωπο



Λάβαμε και δημοσιεύουμε,χωρίς περικοπές όπως κάνουμε πάντα, το κείμενο του δημοσιογράφου Νίκου Ρούσση το οποίο έστειλε στον εκπρόσωπο των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας και στο οποίο διατυπώνει μια σειρά απο  ερωτήματα και προβληματισμούς αναφορικά με τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων...

"Μόλις τώρα μου έστειλε η “εργασιακή επιτροπή ” της Ε ένα e-mail , με το οποίο με πληροφορεί ότι εν όψει της αυριανής ΓΣ των εργαζομένων της “Ε”, υπάρχει και τρισέλιδη επιστολή της Μ. Τεγοπούλου προς τους εκπροσώπους και ανακοινώνεται ότι, η ίδια είχε συνάντηση χθες μ’ αυτούς τους εκπροσώπους, που όνομα δεν έχουν αλλά επίμένουν να μας εκπροσωπούν ερήμην μας.
Πριν λάβω αυτό το μήνυμα είχα στείλει στον εκπρόσωπό των εργαζομένων της “Ε” Πάνο Σώκο, την ακόλουθη επιστολή, που ελπίζω να διαβασθεί αύριο στη ΓΣ των εργαζομένων
Αγαπητέ κύριε εκπρόσωπε

Επί τη ευκαιρία της αυριανής ΓΣ των εργαζομένων της Χ.Κ.Τεγόπουλος θα ήθελα να ξέρω- εγώ κι’ άλλοι, ενδεχομένως, συνάδελφοι που εργάζονταν στην καθημερινή “Ελευθεροτυπία”- ποιό θα είναι το αντικείμενο αυτής της Συνέλευσης και γιατί δεν το αναφέρετε στην ιστοσελίδα σας.
Εγώ είμαι μακριά αλλά εσείς καλείτε τους συναδέλφους στην Αθήνα, να συμμετάσχουν σε μία ΓΣ, έτσι γενικώς και αορίστως?
Δεύτερον θα ήθελα να ξέρω ποιά είναι τα μέλη αυτής της εργασιακής επιτροπής των εργαζομένων της “Ε”, που καλεί τους συναδέλφους σε Γενική Συνέλευση , χωρίς να αναφέρουν τα ονόματα τους και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους, κάτω απ’ αυτή την ανακοίνωση.
Τρίτον θα παρακαλούσα να μας πληροφορήσετε, εμάς τους αδαείς, ποιοί είναι αυτοί οι συνάδελφοι, που δεν αναφέρονται ονομαστικώς αλλά εμφανίζονται ως μέλη μιας επιτροπής διαλόγου με την εκδότρια, για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της εφημερίδας.
Είναι αυτοί που πρότειναν την “και ΝΟΥΝΟΥ και Light” λύση, δηλαδή και απεργία και διάλογο? Γιατί οι άνθρωποι αυτοί κρύβονται? Εκπροσωπούν το σύνολο των 800 εργαζομένων και απλήρωτων, επί πέντε μήνες, εργαζομένων ή πρόκειται για συντάκτες πολυτελείας της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας”, που ανέλαβαν αυτόκλητα να μας εκπροσωπήσουν?
Ξέρετε κύριε εκπρόσωπε, τα ερωτήματα είναι σοβαρά και χρήζουν άμεσης απάντησης…
Τα πράγματα είναι δύσκολα για μένα αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων της “Ε” πιστεύω και είναι κρίμα, χάρη στην ανοχή σας, να συνδιαλέγονται με την ιδιοκτήτρια της “Ε” ‘ατομα, που κατά τα φαινόμενα δεν έχουν καμία σχέση με τους δημοσιογράφους και ανταποκριτές της καθημερινής “Ε”, ονειρεύονται και επιδιώκουν επί ματαίω “αυτοδιαχείριση της εφημερίδας” και συνδιαλέγονται κρυφίως με δήθεν υποψήφιους αγοραστές της εφημερίδας.
Αν δεν κάνω λάθος, η εκδότρια υποσχέθηκε ότι, αν ξαναγυρίσουμε στην δουλειά και η “Ε” κρεμασθεί πάλι στα περίπτερα, θα καταβάλλει άμεσα έναν μισθό και θα συγκεντρώσει τα χρήματα για να μας καταβάλλει και τα οφειλόμενα δεδουλευμένα μας, μέσα στον Φεβρουάριο.
Ποιοί είναι αυτοί (ονομαστικά, παρακαλώ) πόυ δεν δέχονται αυτή την πρόταση και γιατί?
Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε και με την γενικότερη κατάντια του ελληνικού Τύπόυ, έχουν κάτι άλλο να προτείνουν και τι ?
Πιστεύουν αυτοί οι άνθρωποι ότι, μ’ ένα τέταρτο γραβιέρα και μερικά κουτιά γάλα, θα λυθεί το πρόβλημα?
Θα σας παρακαλούσα να αφήσετε τις αστειότητες κύριε εκπρόσωπε και ν’ ασχοληθείτε σοβαρά με το πρόβλημα.
Νομιμοποιείται και πώς, η Γενική σας Συνέλευση, να αποφασίζει για το μέλλον 800 εργαζομένων στη “Ε”? Αποτελεί πλειοψηφία στο σύνολο των εργαζομένων?
Γιατί δεν προκηρύσετε μία διαδικτυακή ψηφοφορία, έστω και μέσω fb, μεταξύ των εργαζομένων και νυν σε ομηρεία εργαζομένων της “Ε” να δείτε τι θέλουν αυτοί οι άνθρωποι?
Μήπως θέλουν να ξαναγυρίσουν στις δουλειές τους και να πάρουν αυτά που υπόσχεται η εκδότρια?
Μήπως θέλουν να κάνουν απαλλοτρίωση των περιουσιακών στοιχείων της εφημερίδας και να την βγάλουν μόνοι τους?
` Γιατί επαφίεσται στις αποφάσεις μίας μειοψηφίας, που παριστάνει την ΓΣ των εργαζομένων της “Ε” και μας οδηγεί, αργά αλλά σταθερά, στην επαγγελματική και εν τέλει φυσική μας εξόντωση?
Θα απαντήσετε κύριε εκπρόσωπε ή μήπως πρέπει να βρουμε τρόπο να σας καταργήσουμε?

Συναδελφικά, πάντα
Νίκος Ρούσσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς