18 Ιαν 2012

"Ευρώπη:Η κρίση πετάει στο δρόμο τα ΜΜΕ"

Εκτενές ρεπορτάζ, για τις δραματικές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ στην Ευρώπη λόγω της κρίσης δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Liberation με τίτλο «Ευρώπη: Η κρίση πετάει στο δρόμο τα media».

«Στην Ισπανία, περίπου 5.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί από το 2008 στέλνοντας το δημοσιογραφικό κλάδο στην άβυσσο. Στην Ιταλία, οι περικοπές των ενισχύσεων προς τον Τύπο απειλούν εκατό εφημερίδες. Στην Ελλάδα, μια ιστορική εφημερίδα, η Ελευθεροτυπία, είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και 800 υπάλληλοί της μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους, μια καταστροφή» αναγράφει μεταξύ άλλων η εφημερίδα.
Όσον αφορά ειδικότερα την Ελλάδα, σε ανταπόκριση από την Αθήνα, γίνεται ειδική αναφορά στις δυσκολίες που συναντούν ο ΔΟΛ, ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER, και οι εφημερίδες Ελευθεροτυπία και Απογευματινή.
«Τα τελευταία δύο χρόνια, τα ελληνικά ΜΜΕ βρίσκονται στη δίνη μίας οικονομικής θύελλας και η μόνη σανίδα σωτηρίας μοιάζει να είναι η υπαγωγή στο άρθρο 99», αναγράφει η Liberation.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς