19 Νοε 2012

Νέα 48ωρη απεργία σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου Λυμπέρη


Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις του Τύπου μαζί με τους εργαζόμενους στον Όμιλο Λυμπέρη συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα τους και κηρύσσουν νέα 48ωρη απεργία σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου από τις 06:00 π.μ. της Τρίτης 20 Νοεμβρίου 2012 έως τις 06.00 π.μ της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου 2012 με κοινό αίτημα:

την πλήρη κατοχύρωση και διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στις εταιρείες του Ομίλου ανεξάρτητα από ειδικότητα και σχέση εργασίας


• ΖΗΤΑΜΕ να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία μεταβίβασης και εκποίησης περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης
 •ΚΑΛΟΥΜΕ τις ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Εργασίας και το ΙΚΑ να ελέγξουν τη νομιμότητα των κινήσεων και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Ιδιαίτερα καλούμε το ΕΤΑΠ ΜΜΕ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίσει τις τεράστιες οφειλές των Εκδόσεων Λυμπέρη προς το ταμείο που υπερβαίνουν τα 2,8 εκατ. ευρώ.
 •ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ότι θα στηρίξουμε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων κατά οποιασδήποτε τρίτης εταιρείας εμφανίζεται ως διάδοχος ή συνεχιστής των εκδοτικών και άλλων δραστηριοτήτων του Ομίλου.

Οι Ενώσεις καλούν:
 • όλους τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που ανήκουν στον Όμιλο Λυμπέρη, αλλά και σε κάθε συνδεδεμένη εταιρεία (Τεχνικές Εκδόσεις, Three Dee κ.λπ.) να βρίσκονται σε εγρήγορση, επιφυλακή και σε αγωνιστική ετοιμότητα
 • όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, να μη δεχτούν να λειτουργήσει άλλη μια πειρατική επιχείρηση στα ΜΜΕ με τον ιδρώτα και τον κόπο εκατοντάδων συναδέλφων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων
 ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
 ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
 ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
 ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 ENΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
 ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς