22 Νοε 2012

Συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας greekstars.co


Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας 53χρονος άντρας ιδιοκτήτης και διαχειριστής ιστοσελίδας για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έδινε τη δυνατότητα σε χιλιάδες μέλη να κατεβάζουν ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα ηλεκτρονικού υπολογιστή και βιβλία.

Η σύλληψη έγινε μετά την καταγγελία του εκπροσώπου της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.E.» ο οποίος ανέφερε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι η ιστοσελίδα www.greekstars.co, παρείχε τη δυνατότητα σε χρήστες – μέλη, να «κατεβάζουν» παράνομα ψηφιακά αρχεία, χωρίς την άδεια των πνευματικών δημιουργών και των δικαιούχων εταιριών που έχουν τα αντίστοιχα συγγενικά δικαιώματα.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αριθμεί χιλιάδες μέλη, ενώ τα αρχεία της περιείχαν κινηματογραφικές ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα Η/Υ, βιβλία κ.λ.π.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την καταγγελία, χρήστες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας «κατέβασαν» κινηματογραφικές ταινίες, που ανήκουν σε εταιρείες μέλη της Ε.Π.Ο.Ε, περισσότερο από 5.000.000 φορές.
Από την διεξοδική ψηφιακή έρευνα και ψηφιακή ανάλυση, που διεξήγαγαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι ιδιοκτήτης και διαχειριστής της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι ο 53χρονος ημεδαπός.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και σε ψηφιακή διερεύνηση του κινητού τηλεφώνου του τύπου smartphone, διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος διαχειριζόταν την επίμαχη ιστοσελίδα. Το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε και απεστάλη για εξέταση στα Εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στις Εισαγγελικές Αρχές της Καβάλας ενώ η ψηφιακή έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων ατόμων.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς