31 Μαΐ 2013

Γιατί «κατεβαίνω» και όχι «ανεβαίνω» στις εκλογές

Του Δημήτρη Σούλτα

Κάτι που δεν κατάλαβα ποτέ ήταν γιατί κάποιος "κατεβαίνει στις εκλογές" και δεν "ανεβαίνει". Μάλλον γιατί επί χρόνια πολιτική και συνδικαλισμός φρόντισαν να θυμίζουν περισσότερο κατάπτωση και λιγότερο κάποιου είδους άνοδο, έστω κι αν μιλάμε για δύσκολες ανηφόρες.

Όταν μάλιστα ανήκεις σε επαγγελματικές ομάδες, που έχουν στιγματιστεί- και όχι αδίκως και με μεγάλη δική τους ευθύνη- ως οι κύριοι υπεύθυνοι για κάθε είδους κατηφόρα, το να "κατέβεις" κι εσύ είναι ένα δύσκολο στοίχημα.

Επειδή όμως στις εποχές που ζούμε πιστεύω ότι το να τηρείς μονίμως αποστάσεις είναι χρήσιμο μόνο στην οδήγηση, αποφάσισα αυτή τη φορά να το βάλω το στοίχημα.

Στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ στις 18 και 19 Ιουνίου το όνομα μου θα περιλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο των "Μαχόμενων Δημοσιογράφων".

Είναι γεγονός ότι επί χρόνια είχα γυρίσει την πλάτη στο σωματείο και είχα πολλούς και βάσιμους λόγους για να το κάνω. Αλλά σ' αυτήν την κρίσιμη περίοδο σε ότι αφορά εργασιακά δικαιώματα, αλλά και την ποιότητα και το επίπεδο της ενημέρωσης δεν θέλω να έχω κανένα άλλοθι για οτιδήποτε πάει στραβά.
Θα ήθελα με πιο σαφή τρόπο να έχω κι εγώ το μέρος της ευθύνης που μου αναλογεί, επιλέγοντας να συμμετέχω και όχι να απέχω.

Δεν θα σας κουράσω με "συντεχνιακά" θέματα. Άλλωστε δεν πιστεύω στη στενά συντεχνιακή λογική του συνδικαλισμού. Πιστεύω ότι κάθε επαγγελματική ομάδα και κυρίως αυτές που διαχειρίζονται κοινωνικά αγαθά, όπως είναι η ενημέρωση, δεν πρέπει να κλείνονται στο καβούκι τους. Πρέπει να είναι ενεργά μέρη της κοινωνίας και να είναι μονίμως υπόλογες σ' αυτήν.

(Ανάρτηση του Δημήτρη Σούλτα στη σελίδα του στο facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς