29 Μαΐ 2013

Reham Said: Η δημοσιογράφος που έβγαλε τη μαντίλα της μπροστά σε ιμάμη


Egyptian TV Host Riham Said Removes Veil... από CDemo83

 Πέταξε τη μαντίλα της μπροστά σε ιμάμη και προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στην Αίγυπτο.

Η δημοσιογράφος Reham Said, συνομιλώντας στον "αέρα" του καναλιού al-Nahar με τον θρησκευτικό ηγέτη Yousuf Badri, έβγαλε τη μαντίλα της σε μια πράξη έντονης αντίδρασης στα λεγόμενα του ιμάμη, κάνοντας τον να "βγει από τα ρούχα του".

Η δημοφιλής στη χώρα δημοσιογράφος, φιλοξενούσε στην εκπομπή της τον ιμάμη, σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

Πριν ξεκινήσει η εκπομπή, η ίδια δε φοράει μαντίλα και ο θρησκευτικός ηγέτης δεν αντιδρά. Τον ρωτάει αν πρέπει να φορέσει μαντίλα κατά τη διάρκεια του live και εκείνος της απαντάει θετικά.

Κατά τη διάρκεια της κουβέντας, η Said έθεσε ερώτηση σχετική με τις καταγγελίες από γυναίκες που κακοποιούνται σεξουαλικά από κληρικούς κατά τη διάρκεια εξορκισμών. Ήταν η στιγμή που ο Badri αντέδρασε και η δημοσιογράφος σε ένδειξη διαμαρτυρίας έβγαλε τη μαντίλα της κατηγορώντας τον για υποκρισία.

"Τη μαντίλα θα τη φοράω για τον Θεό, όχι επειδή μου το επιβάλεις εσύ", δήλωσε η Said στον θρησκευτικό ηγέτη που έστρεφε το βλέμμα του αλλού.

Η συνέχεια ήταν "εκρηκτική". Η γενναία Said δημοσιοποίησε τη συμφωνία ιμάμη - καναλιού σύμφωνα με την οποία ο ίδιος είχε πάρει 1.000 λίρες για να δεχθεί να εμφανιστεί στην εκπομπή της.

Αποτέλεσμα; Ο ιμάμης απείλησε το κανάλι για κλείσιμο, όμως η κοινή γνώμη είχε ήδη αποφανθεί για τη γενναιότητα της δημοσιογράφου, η οποία κατάφερε να θέσει με τον δικό της τρόπο στο επίκεντρο της δημόσιας σφαίρας, τα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα ως προς την κακοποίηση των γυναικών.

Η δημοσιογράφος:


Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς