30 Μαΐ 2013

ΕΣΗΕΜ-Θ: Απεργία στην «Εβδόμη»

Το δρόμο της απαξίωσης της ίδιας του της εφημερίδας και της περιφρόνησης προς το αναγνωστικό κοινό επέλεξε την περασμένη Δευτέρα 27/5 ο εκδότης της εφημερίδας «Εβδόμη» στην Καβάλα Γ. Χλώρος, εκδίδοντας απεργοσπαστικό φύλλο χωρίς τη συμμετοχή επαγγελματιών δημοσιογράφων.

Είναι σαφές ότι η αντίληψη αυτή για την ενημέρωση αποτυπώνει και την αντίληψη του εκδότη για την έννοια της εργασίας, εφόσον επέλεξε να κρατάει απλήρωτους για περισσότερους από πέντε μήνες τους εργαζόμενους και παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις του να προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβάλει μονομερώς καταρτισμένες συμβάσεις εργασίας που προβλέπουν ιλιγγιώδεις περικοπές στις αμοιβές που… δεν καταβάλλει.

Για τον λόγο αυτό το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει προειδοποιητική σαρανταοκτάωρη απεργία στην εφημερίδα «Εβδόμη» της Καβάλας και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Studio 7», η οποία αρχίζει στις 6 π.μ. της Κυριακής 2 Ιουνίου και λήγει στις 6 π.μ. της Τρίτης 4 Ιουνίου.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία:

•Να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα μηνών που οφείλει στους εργαζόμενους και στο εξής να είναι συνεπής στην καταβολή της μισθοδοσίας τους.
•Να εγκαταλείψει κάθε αυθαίρετη και παράνομη ενέργεια, όπως αυτή της μονομερούς μείωσης μισθών των δημοσιογράφων.
•Να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου για την εξεύρεση λύσης, όπως επίσης δεσμεύτηκε αλλά και πάλι φάνηκε ασυνεπής.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ τονίζει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο που διαθέτει τα δικαιώματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Γ. Χλώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς