9 Ιουν 2013

Βγάλτε τη... γλώσσα στο smartphone για να το ξεκλειδώσετε

Η μάχη κατά των κωδικών συνεχίζεται, προκειμένου να γίνει πιο απλή η ζωή του ανθρώπου, χωρίς να αναγκάζεται να θυμάται δεκάδες συνδυασμούς που ξεκλειδώνουν το οτιδήποτε. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, η Google φιλοδοξεί να προσθέσει και χιούμορ. Γιατί ετοιμάζει πατέντα με την οποία σύντομα θα μπορεί ο χρήστης να ξεκλειδώσει το smartphone ζαρώνοντας τη μύτη του, ή βγάζοντας έξω τη γλώσσα του.


Η πατέντα την οποία κατέθεσε η Google- και θα αφορά και τα tablet- θα μπορεί να αναγνωρίσει γκριμάτσες ως νέους «κωδικούς». Πρόκειται για ένα βήμα πιο μπροστά σε σχέση με την τεχνολογία που χρησιμοποιούν ήδη οι συσκευές Google Android, για την οποία είχαν εκφραστεί ανησυχίες καθώς μπορούσε να «ξεγελαστεί» χρησιμοποιώντας απλά μία φωτογραφία του ιδιοκτήτη. Η νέα πατέντα απαιτεί να είναι «ζωντανή» η εικόνα- να ανιχνεύεται κίνηση- διαφορετικά δεν θα ενεργοποιείται το ξεκλείδωμα.

Αν λοιπόν εγκριθεί η συγκεκριμένη πατέντα, αυτό θα σημαίνει πως οι χρήστες θα μπορούν να ξεκλειδώνουν τις συσκευές τους αν απλά συνοφρυωθούν, χαμογελάσουν, βγάλουν τη γλώσσα τους περιπαικτικά ή αν... ζαρώσουν τη μύτη τους. Η τεχνολογία θα συγκρίνει την έκφραση του προσώπου με εκείνη που θα έχει οριστεί ως «κωδικός» και αν ταιριάζει, ο χρήστης θα έχει πρόσβαση στη συσκευή του.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς