29 Νοε 2009

Το νέο ΔΣ της ΕΡΤ και τα ανοιχτά μέτωπα



Αγνωστα τα σχέδια των αρμοδίων υπουργών για τον δημόσιο φορέα



Μετά και τη θετική γνωμοδότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης τα πέντε νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι: Ι. Καλημέρης, ειδικός σύμβουλος του προέδρου της ΕΡΤ, Γεώργιος Ελενόπουλος, δημοσιογράφος, διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, Γεώργιος-Ανδρέας Ζάννος, δικηγόρος και σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, Ηλίας Μοσχονάς , σύμβουλος διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων και μέλος του ΔΣ της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone, και Στυλιανός Στεφάνου, οικονομολόγος.
Η συνάντηση του ΕΣΡ με τα νέα μέλη του ΔΣ έγινε την περασμένη Πέμπτη σε θετικό κλίμα, ενώ κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Οι συνεδριάσεις του νέου ΔΣ της ΕΡΤ θα αρχίσουν άμεσα με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που έχουν συσσωρευθεί εξαιτίας του γεγονότος ότι επί 45 ημέρες η ΕΡΤ ουσιαστικά υπολειτουργούσε, αφού δεν διέθετε διοικητικό συμβούλιο.
Καθοριστικό ρόλο στο νέο ΔΣ, τουλάχιστον ώσπου να διοριστεί ο νέος πρόεδροςδιευθύνων σύμβουλος, θα έχει ο κ. Καλημέρης, ο οποίος γνωρίζει τους μηχανισμούς της ΕΡΤ και έχει χρηματίσει διευθυντής προγράμματος στη δημόσια τηλεόραση.
Αγνωστα μέχρι στιγμής παραμένουν τα σχέδια των αρμοδίων υπουργών για το μέλλον των 1.300 συμβασιούχων, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών με επιστολή της πριν από λίγες ημέρες ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, αλλά όπως αναφέρει ο πρόεδρός της κ. Σταμάτης Νικολόπουλος δεν έχουν, ως σήμερα, απάντηση στο αίτημά τους.
Εν τω μεταξύ ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ι. Σακελάκος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην ΕΡΤ, με αφορμή ρεπορτάζ και καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες τα τελευταία χρόνια, που μεταδόθηκαν σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς