29 Μαρ 2010

Ακόμη μία επίθεση εναντίον αθλητικών δημοσιογράφων

Νέο κρούσμα βίας κατά του Τύπου και των λειτουργών του. Επίθεση από… άγριους οπαδούς, δέχθηκαν οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τον αγώνα της Β’ εθνικής Εθνικού-Πανσερραϊκού στο γήπεδο του Ελληνικού χθες Κυριακή 28 Μαρτίου 2010.

Το «σκηνικό» της επίθεσης περιγράφει ο συνάδελφος και μέλος του Μικτού Συμβουλίου στην ΕΣΗΕΑ Σωτήρης Τριανταφύλλου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας καθώς κάλυπτε και ο ίδιος τον αγώνα για την εφημερίδα «GOAL NEWS» και το ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΕΝΤΡΑ FM»:

«Μετά τη λήξη του αγώνα μερίδα οπαδών του Εθνικού, επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις κατά του κουβούκλιου που χρησιμοποιείται ως δημοσιογραφικό θεωρείο, βρίζοντας τους εκπροσώπους του Τύπου και χτυπώντας το κουβούκλιο. Κάποιοι επιχείρησαν και να εισέλθουν σε αυτό, αλλά πρόλαβε και κλείδωσε την πόρτα ο υπεύθυνος Τύπου του Εθνικού που ήταν και αυτός μέσα στο θεωρείο. Οι οπαδοί του Εθνικού έβαλαν κατά όλων των εκπροσώπων των ΜΜΕ και ειδικότερα κατά της κρατικής τηλεόρασης και του κρατικού ραδιοφώνου, τους εκπροσώπους των οποίων και αναζητούσαν. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με την παρέμβαση της αστυνομίας που απώθησε τους οπαδούς τους Εθνικού και παρείχε προστασία στους δημοσιογράφους μέχρι και την αποχώρησή τους από το γήπεδο.

Πρέπει να σημειώσω, ότι εντός και εκτός του κουβούκλιου στο οποίο επιτέθηκαν οπαδοί του Εθνικού, ήταν γραμμένα πριν την έναρξη του αγώνα απειλητικά και υβριστικά συνθήματα κατά των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ γενικά και ειδικά κατά της ΕΡΤ και της ΕΡΑ ΣΠΟΡ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς