31 Μαρ 2010

καταδίκη σε φυλάκιση αρχισυντάκτη κουρδικής εφημερίδας στην Τουρκία


Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών τον πρώην αρχισυντάκτη κουρδικής εφημερίδας με την κατηγορία ότι διέδιδε τρομοκρατική προπαγάνδα.
Ο Βεντάτ Κουρσούν, που αντιμετωπίζει συνολικά κάθειρξη 525 χρόνων για 103 υποθέσεις, καταδικάστηκε εξαιτίας δύο άρθρων που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Azadiya Welat τον Αύγουστο του 2007, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.
Ο Κουρσούν ήταν αρχισυντάκτης στην εφημερίδα Azadiya Welat, μέχρι που φυλακίστηκε πριν από ένα περίπου χρόνο, με την κατηγορία της διάδοσης προπαγάνδας υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). συντάκτης της εφημερίδας, στο Reuters.
"Η εφημερίδα έχει αναγκαστεί να αλλάξει έξι φορές από το 2006 αρχισυντάκτη, επειδή οι αρχισυντάκτες της φυλακίζονταν ή αναγκάζονταν να φύγουν από τη χώρα για να αποφύγουν τη φυλάκιση", δήλωσε ο Εμίν Γιλντιρίμ, συντάκτης της εφημερίδας στο Reuters, εκτιμώντας ότι οι εισαγγελείς έχουν ανοίξει 200 ή και περισσότερες υποθέσεις εναντίον των πέντε πρώην αρχισυντακτών της εφημερίδας. Η εφημερίδα αντιμετωπίζει επίσης τακτικά προσωρινές απαγορεύσεις, ενώ αυτήν την εβδομάδα διατάχθηκε η αναστολή της έκδοσής της για ένα μήνα.
«Αποστολή μας είναι να ενημερώνουμε τον κουρδικό λαό για θέματα που τον αφορούν» λέει ο Γιλντιρίμ. «Η σύγκρουση με το PKK επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτή τη χώρα και θα παραμελούσαμε τα καθήκοντά μας ως δημοσιογράφοι αν την αγνοούσαμε».
πηγή:ΤΑ ΝΕΑ on line, reuters

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας και συγχαρητήρια για το πολύ ενδιαφέρον blog. Σας έχω βάλει στην λίστα των ιστολογιών που παρακολουθώ. Αν βρίσκετε ενδιαφέρων και το δικό μου blog θα εκτιμούσα να με βάλετε κι εσείς στην λίστα σας.
    http://konserbokoyti.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς