30 Μαρ 2010

ΞΕΝΙΟΣ: κέρδισαν οι δημοσιογράφοι τα ασφαλιστικά μέτρα- δεσμεύτηκε και ο Δήμαρχος...


Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας και υπό την προεδρία του κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου (Συμβούλου του Υπουργού) τέταρτη τριμερής, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Δημοτικού ραδιοσταθμού Άνω Λιοσίων «Ξένιος» που επί 12 μήνες παραμένουν απλήρωτοι.
Την πλευρά των εργαζομένων εκπροσώπησαν οι: Παναγιώτης Καλφαγιάννης (Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ), Νανά Νταουντάκη (Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ), Δημήτρης Καμαρινόπουλος (Πρόεδρος της ΕΤΕΡ), Χρύσα Σαλαβράκου (Νομικός Σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ), Μανώλης Μητσόπουλος (Μέλος ΔΣ της ΕΤΕΡ και εργαζόμενος στον Ξένιο), Κώστας Γεωργακόπουλος (εκπρόσωπος των συντακτών στον Ξένιο). Την πλευρά της εργοδοσίας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων κος Χρήστος Παππούς.

Ύστερα από πολύωρη συζήτηση στην οποία ο Δήμαρχος επανέλαβε όλα όσα οι εργαζόμενοι ακούνε μήνες τώρα, από τότε που ξεκίνησε αυτή η ιστορία, περί άδειων ταμείων κ.λπ, χωρίς βέβαια να απαντά στα θέματα που του έθεσαν ο κος Κωνσταντόπουλος και οι συνδικαλιστές, ενώ παραδέχτηκε ότι πρέπει να τηρηθεί το συνυποσχετικό που με εντολή του υπέγραψαν οι εκπροσωπούντες τον Ξένιο στις προηγούμενες Τριμερείς.
Ο Σύμβουλος του Υπουργού έφτασε στο σημείο να τονίσει προς τον Δήμαρχο ότι όποιος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του (πληρωμές των εργαζομένων) παραιτείται. Τον κάλεσε να τιμήσει την υπογραφή των εκπροσώπων του (κου Χαραλαμπίδη, Προέδρου του Ξένιου και κας Αρβανιτάκη, Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων), να τηρήσει τη συμφωνία και να φέρει, μέχρι αύριο το μεσημέρι, γραπτώς ακριβές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των χρεών προς τους εργαζόμενους επί τη βάσει του συνυποσχετικού που έχει ήδη υπογραφεί στις προηγούμενες Τριμερείς.
Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα απαντήσει με ακριβές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των χρεών προς τους εργαζόμενους.
(από την ανακοίνωση της ΕΤΕΡ)

Κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα

Εν τω μεταξύ βγήκε και η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι δημοσιογράφοι του σταθμού. Το δικαστήριο έκρινε κατ΄ ουσίαν βάσιμη την προσφυγή και διέταξε την κατάσχεση των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να εξασφαλιστεί το ποσό των οφειλόμενων δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους και μέχρι το ποσό των 223,747 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς