28 Μαρ 2010

Hacker "χτύπησαν" το site της Ελευθεροτυπίας....


Ειναι βέβαια hacker για κλάματα ...Αλλά όμως πρέπει κάποιους να προβληματίσει...Γιατί έχουν διασυνδέσεις με παρακρατικούς μηχανισμούς...
Τους έχουν χρησιμοποιήσει και κατά το indymedia και κατά blogs όταν έβαζαν μάσκες ομαδικά στα ιστολόγια ως δήθεν θιγόμενοι απο το περιεχόμενο χρήστες. Μάλιστα αυτοί οι μηχανισμοί κρατικοί παρακρατικοί και με παραθρησκευτικούς κύκλους κυκλοφορούν και σε πολιτικά γραφεία με ένα λάπτοπ που έχουν το πρόγραμμα script και το παρουσιάζουν ως κορυφαίο τεχνολογικό επίτευγμα και μάλιστα λένε οτι μπορούν να ρίξουν και ενοχλητικά πόστ...κλπ
Τι γράφει το site enet.gr για την επίθεση που σας γράψαμε και πριν πως γίνεται
"Τα πρώτα προβλήματα στο site της Ελευθεροτυπίας ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Παρασκευής καθώς ήταν δύσκολη έως αδύνατη η είσοδος σε αυτό. Με το πέρασμα των ωρών η κατάσταση επιδεινωνόταν ενώ οι τεχνικοί της εφημερίδας διαπίστωναν ότι αυτή οφειλόταν σε ηλεκτρονική επίθεση.
Στη διάρκεια της ημέρας αρκετά ήταν τα ακροδεξιά και «εθνικιστικά» site και blog που επιδοκίμαζαν την επίθεση συνδέοντάς την άμεσα Our Greek tv με το αποκαλυπτικό βίντεο με τους ένστολους το οποίο είχε λίγες ώρες πριν αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές σελίδες της εφημερίδας και αναμεταδόθηκε από όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια.
Η επίθεση συνεχίστηκε μέχρι και νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.Η μέθοδος της επίθεσηςΟι «άγνωστοι» χάκερς χρησιμοποίησαν ειδική εφαρμογή (script) η οποία παράγει «τεχνητή» κίνηση στο site με δεκάδες «αιτήσεις» σύνδεσης ανά δευτερόλεπτο δημιουργώντας φαινόμενο «πλημμυρίδας» με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η πρόσβαση στο site.
Από τέτοιου είδους επιθέσεις δεν κινδυνεύουν τα δεδομένα (κείμενα, εικόνες) ενός site ωστόσο δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του. Πράγμα που συνέβη για αρκετές ώρες και στο site της εφημερίδας μας. "http://www.enet.gr (Μας το στειλαν οι παπατζηδες)

πηγή:Our Greek tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς