19 Οκτ 2010

Δύο απολύσεις δημοσιογράφων στον ΠΗΓΑΣΟ


Άρχισαν κανονικά και…με το νόμο οι απολύσεις δημοσιογράφων στον όμιλο ΠΗΓΑΣΟΣ του Μπόμπολα- παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του διευθυντή του Έθνους ο οποίος… διερρύγνυε τα ιμάτιά του ότι όσα γράφονται δεν έχουν καμία βάση και δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας δημοσιογράφος.

Από το ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ απολύθηκε ο συνάδελφος Ηλίας Μαρούτσης, ο οποίος είχε 12 συνεχόμενα χρόνια εργασίας στην εφημερίδα (τα 2 με μπλοκάκι). Στο πλαίσιο της νέας μορφής που ετοιμάζει η εφημερίδα, του ζητήθηκε να αναλάβει κάποιες πολιτικές σελίδες, κάτι το οποίο ο συνάδελφος δεν αποδέχθηκε. Έτσι απολύθηκε λαμβάνοντας τη νόμιμη αποζημίωση και υπογράφοντας την απόλυσή του.

Επίσης, απολύθηκε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Οικονόμου, προϊστάμενος του ένθετου “ΕΡΓΑΣΙΑ” ο οποίος εργαζόταν με δελτίο παροχής υπηρεσιών, γιατί παίρνει προσωρινή αναπηρική σύνταξη λόγω σοβαρών προβλημάτων της υγείας του στο παρελθόν, και για τον λόγο αυτόν δεν πήρε αποζημίωση.

Πολλοί φοβούνται (και μην βιαστούν τα γνωστά παπαγαλάκια να μας διαψεύσουν για να στηρίξουν τις θέσεις τους για …αναμονή , δηλαδή για απραξία) ότι υπάρχει σχέδιο περιορισμού των ημερών έκδοσης του ημερήσιου φύλλου και ίσως κλεισίματος του Κυριακάτικου φύλλου. Κι αν αυτά γίνουν (ευχόμαστε αυτά τουλάχιστον να είναι φήμες) αντιλαμβάνεται κανείς το τι θα επακολουθήσει.

Επίσης, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μας, το κοινωνικό ρεπορτάζ που καταργείται αντικαθίσταται απο ένα ένθετο που θα προβάλει πρόσωπα. Κι αυτή τη δουλειά δεν θα τήν κάνουν μόνο οι ρεπόρτερ του Κυριακάτικου αλλά και νέοι συνεργάτες, φυσικά με "μπλοκάκι" .

Και να δούμε τότε (αλλά και τώρα) τι θα πουν όλοι αυτοί που πρωτοστάτησαν στο στήσιμο κάλπης, δήθεν εν ονόματι της δημοκρατίας, απαιτώντας «να ερωτηθούν οι εργαζόμενοι». Να ερωτηθούν τώρα: Τι θα κάνουν με τις απολύσεις;

σ. σ. Αν χρειαστούν στήριξη αλληλεγγύης ας μην απευθυνθούν στην ΕΠΗΕΑ…

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΠΙΑ ΕΠΗΕΑ ΜΙΛΑΤΕ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΓΚΑΝΑ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΙΑ ΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΓΩΓΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ.Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΟΤΙ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ.....ΠΑΠΙΕΣ.ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΥΡΗΞΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ-ΕΠΗΕΑ-ΕΤΗΠΤΑ.ΚΑΙ Ο ΚΥΡ ΠΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΤΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς