21 Οκτ 2010

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ καθώς και η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ δηλώνουν με ανακοίνωσή τους οτι στηρίζουν με όλα τα μέσα τον αγώνα όλων των εργαζομένων στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι «εργολάβοι» της ενημέρωσης, οι οποίοι αρνούνται να καταβάλουν επί μήνες δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζομένους, βρίσκουν νομικό παραθυράκι με τη προσφυγή στο Άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, στην προσπάθεια ακύρωσης της διαδικασίας απαίτησης των εργαζομένων για την καταβολή (δεδουλευμένων , υπερωριακής απασχόλησης, Κυριακών , αποζημιώσεων κλπ.).Παράταση που δόθηκε από το δικαστήριο με την αναβολή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι κατά το χρόνο κατά τον οποίο η εταιρεία θα υπαχθεί στο Άρθρο 99 δεν μπορούν να γίνουν κατασχέσεις περιουσιακών της στοιχείων, αλλά ούτε και να στραφεί κάποιος ατομικά κατά της Εταιρείας.
Το συνδικαλιστικό κίνημα του Κλάδου, ενωμένο μπορεί να σταματήσει και να κλείσει τη πόρτα διαφυγής στους κάθε λογής «Σαραντόπουλους» που με την «άδεια του νόμου» επιχειρούν να δραπετεύσουν νύχτα, έχοντας κεφαλαιοποιήσει ενδεχομένως σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, την υπεραξία από την αισχρή εκμετάλλευση των εργαζομένων αδιαφορώντας στυγνά και κυνικά για την επιβίωσή τους.
Καλούμε τους συναδέλφους/σες από όλα τα ΜΜΕ, να συμμετέχουν ενεργά στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ.
Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης αποστέλλει η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των εργαζομένων στο ΔΟΛ, αντιπροσωπεία της οποίας θα ενισχύσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Συντονιστική Γραμματεία του ΔΙΚΤΥΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς