21 Οκτ 2010

Νέα απόλυση στο ΕΘΝΟΣ -ευτυχώς έβαλαν... γιατρό εργασίας

Μετά τις απολύσεις των δημοσιογράφων Ηλία Μαρούτση και Παναγιώτη Οικονόμου την περασμένη εβδομάδα από το ΕΘΝΟΣ, χθες το μεσημέρι μία ακόμη δημοσιογράφος ειδοποιήθηκε ότι απολύεται ( παρά τις δεσμεύσεις του Διευθυντή της εφημερίδας ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση δημοσιογράφου- δεν θα σταματήσουμε να το υπενθυμίζουμε).

Πρόκειται για την Ευαγγελία Παπαγρηγοράκη, μέλος της ΕΣΗΕΑ, και εργαζόμενη στο Έθνος εδώ και 23 χρόνια ως καλλιτεχνικός συντάκτης και από το 2007 στο ένθετο ΕΘΝΟΣ ΚΥΝΗΓΙ, το οποίο εκδίδεται με το ΕΘΝΟΣ της Τετάρτης. Παρά τις πιέσεις από το τμήμα προσωπικού, που επιτακτικά της ζητούσε να αποδεχτεί την απόλυση, αρνήθηκε να υπογράψει αφήνοντας ανοιχτό το δρόμο για το Σωματείο της να πιέσει για ανάκληση της απόλυσης.

Πάντως εκεί στον ΠΗΓΑΣΟ διαθέτουν χιούμορ αφού την ίδια μέρα κοινοποιήθηκε το…πρόγραμμα για τον γιατρό εργασίας (που είχε απαιτήσει παλιότερα η εκπρόσωπος Ιωάννα Ηλιάδη). Σου λέει, μη μας μείνει κανένας από αυτούς που στέλνουμε στην ανεργία και δεν έχουμε το γιατρό- αφού άλλωστε είναι και ποινικό αδίκημα η απουσία του…

1 σχόλιο:

  1. Το γεγονός ότι ανακοίνωσαν πρόγραμμα παρουσίας του γιατρού εργασίας, μάλλον σε αυτό που λέτε παραπέμπει, αφού η παρουσία του γιατρού δεν αρκεί για να καλύψει τις απαιτήσεις του νόμου 3850/10 (ΦΕΚ 84 Α/2-6-2010) για την ασφάλεια και την υγιεινή στους χώρους εργασίας. Μια από αυτές είναι η συλλογή στοιχείων και η κοινοποίηση στον ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ της ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ. Δεν αρκεί λοιπόν ο γιατρός να είναι εκεί, αλλά πρέπει να κάνει και συγκεκριμένα πράγματα.
    Κανένας συντάκτης στο ΕΘΝΟΣ δεν απάντησε θετικά στο ερώτημα που υπέβαλα εάν του έχει γνωστοποιήσει η επιχείρηση την “εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου σύμφωνα με το ΠΔ 17/1996 (το οποίο συμπληρώνεται με το ΠΔ 159/1999)
    Η επιστολή που έστειλα στις 4 Οκτωβρίου προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, επισημαίνοντας πως δεν τηρούνται οι νόμοι για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους που εργαζόμαστε, δεν έτυχε καμία απάντησης από το ΔΣ, ούτε από τον νομικό σύμβουλο στον οποίον και την κοινοποιούσα. Κι ας έλεγα μέσα ότι δεν θέλουμε να γίνουμε Marfin....
    Κι ας επεσήμανα πως ακόμα και οι έξοδοι κινδύνου είναι είτε ανύπαρκτες είτε κλεισμένες από αυτοκίνητα και ψυγεία...
    Κι ας γνωρίζουν ότι βάσει του νόμου οι ιδιοκτήτες έχουν ποινικές ευθύνες. Ελπίζω να μην ζήσουμε μια νέα Marfin στο κτίριο του ΕΘΝΟΥΣ Όσο είμαι εκπρόσωπος, θα συνεχίσω να το παλεύω μέχρι να ακουστώ στα ώτα των -σήμερα- μη ακουόντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς