26 Ιαν 2012

Ακόμη στον αέρα οι συμβασιούχοι στην ΕΡΤ...


Στις 17 Ιανουαρίου έληξαν οι ετήσιας διάρκειας συμβάσεις 169 εργαζομένων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ. Οι συμβασιούχοι αυτοί, είχαν υπογράψει συμβάσεις διάρκειας ενός έτους, με δυνατότητα επέκτασης και υπογραφής σύμβασης για έναν ακόμη χρόνο. Αυτή η δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης για έναν ακόμη χρόνο τορπιλίστηκε από τις ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου, στο οποίο προβλέπεται μείωση του αριθμού των συμβασιούχων των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, άμεσα, κατά 50%, επιπλέον κατά 30% το 2013 και επιπλέον κατά 10% έως το 2015.

Κανονικά, και με το 50%, του Μεσοπρόθεσμου, θα έπρεπε να έχει προγραμματιστεί η ανανέωση 84 συμβάσεων. Η απόφαση όμως του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ είναι για ανανέωση 63 συμβάσεων στην Αθήνα, και 12 συμβάσεων στη Θεσσαλονίκη-που θα πεί ότι, ακόμη και με την ‘’νομιμότητα’’ του Μνημονίου, δεν ανανεώνεται το 50% των συμβάσεων. Η σχετική κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που θα έπρεπε να έχει εκδοθεί ήδη, δεν έχει ακόμη υπογραφεί από τους τρεις εκ των τεσσάρων συναρμόδιων Υπουργών ή Αντιπροέδρων.

Ετσι, οι συμβασιούχοι που έληξε η σύμβασή τους βρίσκονται ακόμη στον αέρα . Για τους άλλους που κόπηκαν παρ΄οτι είχαν όλα προσόντα (μερικοί και περισσότερα) κανείς δεν ενδιαφέρεται. Γιαυτούς ίσως τη λυση δώσουν τα δικαστήρια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς