4 Μαΐ 2009

"DERBY" με την τύχη των εργαζόμενων...

Κλείνει η εφημερίδα DERBY SPORTS...
Εκτός αν πουληθεί!


Κλείνει στις 31 του μηνός η εφημερίδα DERBY SPORTS εκτός αν ως τότε εμφανιστεί αγοραστής. Το κλείσιμο της γνωστής αθλητικής εφημερίδας ανακοίνωσε ο εκδότης της δημοσιογράφος Αντ. Δελατόλας ο οποίος την είχε αγοράσει περίπου πριν 2 χρόνια. Παρ ότι οι συντάκτες είχαν ειδοποιηθεί ότι ο εκδότης θα μιλήσει σε συνέλευση των εργαζόμενων ο ιδιοκτήτης ανέβαλε αυτή την κίνηση για αργότερα και προτίμησε να κάνει τις ανακοινώσεις του μόνο στο επιτελείο της εφημερίδας και τον εκπρόσωπο. Όπως, λοιπόν, εξήγησε στους επιτελείς της εφημερίδας (Κ.Γκότζο, Δ/ντή, Κ. Τσαγκάρη Δ/ντή Σύνταξης, Στ. Κούμπη Δ/ντή έκδοσης, καθώς και τον Γεν.Δ/ντή των εκδόσεων DELLA) και τον εκπρόσωπο της εφημερίδας στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Μάκη Διόγο, οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι, όπως είπε, δυο:
1) Η εφημερίδα DERBY δέχεται οικονομικό «πόλεμο», συκοφαντίες, τσουβαλιάσματα, κατηγορίες άδικες, προσπάθειες φίμωσης και αποκλεισμού από ειδήσεις από μερίδα παραγόντων του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού. Ταυτόχρονα τα τελευταία χρόνια εντάθηκε ανοιχτά η τρομοκρατία σε βάρος της εφημερίδας & στελέχη της χωρίς καμία αντίδραση ή στήριξη από τον επίσημο Παναθηναϊκό, και
2) Επιχειρηματικά, πλέον, η εφημερίδα είναι ασύμφορη για την εταιρεία του κ. Δελατόλα καθώς έχει μεγάλη οικονομική απώλεια.
Ο κ. Δελατόλας ανέφερε, πάντως, ότι είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο να πωληθεί η εφημερίδα και αυτός είναι ο λόγος που θα συνεχίσει να κυκλοφορεί μέχρι τις 31 Μαΐου. Πάντως, όπως τόνισε, αν η εφημερίδα κλείσει όλοι οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν κανονικά.

1 σχόλιο:

  1. Συνάδελφοι, μην ανησυχείτε. Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα λύσει κι αυτό το πρόβλημα. Τόσα έλυσε. Δεν διαβάζετε τα μηνύματα που σας στέλνουν κατά εκατοντάδες με το έργο του Πάνου Σόμπολου; Μάλλον σας αποφεύγουν εσάς της Μαχόμενης γιατί είστε πολύ κακά παιδιά. Έλα,όμως, που εμείς λατρεύουμε τα κακά παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς