5 Μαΐ 2009

Επιστολή Νταουντάκη-Ράμμου στο "Ποντικι" για ανακρίβειες της εφημερίδας

Επιστολή πρός την εβδομαδιαία εφημερίδα "Ποντίκι" έστειλαν οι δύο εκλεγμένοι εκπρόσωποι της παράταξης "ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ" Νανά Νταουντάκη και Παναγιώτης Ράμμος προκειμένου να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους καθώς η κάποτε (επι Κώστα Παπαϊωάννου) έγκυρη εφημερίδα επιμένει να αναφέρεται στην παράταξή τους με "ανακρίβειες" που είναι φανερό ότι κρύβουν σκοπιμότητες... Περιμένουμε να δούμε αν τηρηθεί ο βασικός κανόνας δεοντολογίας με δημοσίευση της επιστολής τους.

To: topontiki@yahoo.gr
Sent: Tuesday, May 05, 2009 4:43 PM
Subject: απάντηση σε δημοσίευμα

Αθήνα 4/5/09

Συνάδελφοι
Είναι αξιοσημείωτο ότι το νέο Ποντίκι καταφεύγει στους πλανήτες και σε ειδικούς αναλυτές των αστρικών μελλούμενων για να αναφερθεί στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ. Θα μπορούσε απλά να κάνει ρεπορτάζ και να καταγράψει αντικειμενικά την πραγματικότητα. Νομίζουν ίσως κάποιοι ότι έτσι μπορούν να πάρουν θέση γι΄ αυτές τις εκλογές, χωρίς να «καρφωθούν». Μάταιος ο κόπος.
Μόνη αυτήν την παράταξη, σε αντιπαράθεση με τις υπόλοιπες, την χαρακτηρίζεις ως την παράταξη που εκπροσωπεί ένα κόμμα και συγκεκριμένα το ΚΚΕ. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι η «ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» δεν είναι η παράταξη του ΚΚΕ, αλλά είναι προφανής η σκοπιμότητα διαφορετικής παρουσίασης. Νομίζεις ότι έτσι μειώνεις την ευρύτητα εκπροσώπησής της. Γιατί σου είναι γνωστό ότι η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» δημιουργήθηκε το 2004 στον 3ο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, ως μία εκλογική συνεργασία στη βάση αρχών, ως μία έμπρακτη στάση ενωτικής συμπαράταξης όλων των πραγματικά - και όχι μόνο στα λόγια - προοδευτικών δυνάμεων, που αντιμάχονται σταθερά τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, θέλουν ένα Σωματείο, μαχητικό, διεκδικητικό, στην υπηρεσία των εργαζόμενων και μόνο.
Σε αυτή την συμπαράταξη βρίσκονται η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» η «Αριστερή Όχθη» και πάρα πολλοί μεμονωμένοι συνάδελφοι. Και υπάρχει πάντα η ανοιχτή πρόσκληση προς όλους, αλλά πάντα στη βάση αυτών των αρχών και ανεξάρτητα από πολιτικές η κομματικές επιλογές. Άλλωστε, αυτό αποδεικνύεται από τη σύνθεση των ψηφοδελτίων της που είναι και η απόδειξη ότι δεν το λέει μόνο, αλλά και το εννοεί.
Σε ότι αφορά τους «επικεφαλής»: Το γνωρίζεις, γι΄ αυτό απλά στο υπενθυμίζουμε, ότι από τα ίδια της τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία της, η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» δε μπορεί να έχει κανέναν «επικεφαλής». Τα «αρχηγικά» μοντέλα αφορούν άλλες «εκπροσωπήσεις» (κραυγαλέα τα παραδείγματα και στην ΕΣΗΕΑ), αλλά είναι εντελώς ξένα με τη «Μαχόμενη» και τις αρχές της.
Όλα αυτά είναι σε όλους γνωστά, αν και αρκετοί εσχάτως σκόπιμα κάνουν ότι δεν το θυμούνται, για ευνόητους λόγους, κατανοητούς εκλογικά αλλά όχι αποδεκτούς δεοντολογικά.
Σου θυμίζουμε επίσης ότι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της «Μαχόμενης» είναι στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οι Παναγιώτης Ράμμος (από την Δημοσιογραφική Συνεργασία) και Νανά Νταουντάκη (από την Αριστερή Όχθη), στην Εξελεγκτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ ο Νίκος Πηγαδάς (ανεξάρτητος), στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ ο Γιάννης Ζαγγανάς (Δημοσιογραφική Συνεργασία) και στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ οι Βαγγέλης Δεληπέτρος και Γιώργος Κορκόβελος (Αριστερή Όχθη).

Είναι προφανές, ότι όποιοι συνάδελφοι αναδειχθούν στις επερχόμενες εκλογές, αυτοί θα εκπροσωπούν τη «Μαχόμενη Δημοσιογραφία», ισότιμα και συνεργατικά.
συναδελφικά
ΝΑΝΑ ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΑΜΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς