9 Νοε 2009

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΡΤ

Τήν παραίτηση του υπέβαλε ο Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε., Χρήστος Παναγόπουλος. Η παραίτηση του προκάλεσε αίσθηση καθώς διαφαινόταν ότι θα παρέμενε στην θέση του μέχρι να απομακρυνόταν από την νέα κυβέρνηση έτσι ώστε να πάρει αποζημίωση.
Ο κ. Παναγόπουλος είχε σύμβαση μέχρι το 2011 και διαμήνυε ότι δεν επρόκειτο να παραιτηθεί. Η κυβέρνηση καλείται τώρα να πάρει άμεσες αποφάσεις για την αντικατάσταση του. Στην επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς ο κ Παναγόπουλος τονίζει ότι είχε επανειλημμένως επισημάνει στην κυβέρνηση κάποια κρίσιμα και επείγοντα προβλήματα που απασχολούν τη δημόσια τηλεόραση και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, χωρίς να λάβει ουδεμία απάντηση.

Το πλήρες κείμενο της παραίτησής του έχει ως εξής
«Με τις Α.Π. 920-4/11/09 και 940-23/11/09 επιστολές μου, σας επεσήμανα μερικά από τα κρίσιμα και επείγοντα ζητήματα που απασχολούν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Έως σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία -είτε προφορικώς είτε εγγράφως- από πλευράς σας.
Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι κάθε ημέρα που περνά πολλαπλασιάζει και διογκώνει τα προβλήματα.
Κατόπιν αυτού και καθώς ανέμενα για μακρύ και εύλογο χρονικό διάστημα την εκ μέρους σας πρωτοβουλία, θεωρώ ότι η περαιτέρω παραμονή μου ουδέν προσφέρει στη δημόσια Ρ/Τ και για το λόγο αυτό σας υποβάλλω με την παρούσα την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου Δ.Σ. & Διευθύνοντος Συμβούλου.
Παρακαλώ να με αποδεσμεύσετε το ταχύτερο δυνατό, ορίζοντας το πρόσωπο, το οποίο θα ενημερώσω και στο οποίο θα παραδώσω».
πηγή: foreign press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς