14 Νοε 2009

Δρομολογούνται αλλαγές στα ΜΜΕ

Για τις αλλαγές στα ΜΜΕ διαβάζουμε στην «Ισοτιμία»:
«Το πράσινο φως για το ξεκαθάρισμα του τοπίου στα ΜΜΕ έδωσε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Το θέμα, όπως προκύπτει από τις σχετικές πληροφορίες, δεν θα το χειριστεί ο αρμόδιος υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος θα ανατεθεί στη Βουλή, η οποία έχει τη δυνατότητα χειρισμού του όλου θέματος με ευρεία συναίνεση, ώστε οι ρυθμίσεις που θα γίνουν να έχουν διακομματικό χαρακτήρα και ευρεία πολιτική και κοινωνική συναίνεση.
Πριν ακόμα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο εκλογικό νόμο, το οποίο θα περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για το πολιτικό, λεγόμενο, χρήμα, ο πρωθυπουργός κάλεσε σε συνάντηση τον νέο πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών, Διαφάνειας και ΜΜΕ της Βουλής Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, στον οποίο έδωσε σαφείς εντολές να προχωρήσει στην εφαρμογή των προεκλογικών εξαγγελιών του ΠΑΣΟΚ. Τον προειδοποίησε ταυτόχρονα ότι θα έχει να αντιμετωπίσει πολλές και σφοδρές επιθέσεις, αναλαμβάνοντας τέτοια ευθύνη. Ωστόσο, παρέσχε πλήρη κάλυψη και στήριξη στον κ. Παπαϊωάννου για να προχωρήσει.
Σύμφωνα με τις οδηγίες ο κ. Παπαϊωάννου πρόκειται να συγκαλέσει σε συνεδρίαση την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία θα ξεκαθαρίσει ότι θα λειτουργεί στο εξής χωρίς κομματικές γραμμές. Προς τούτο, αναμένεται να συγκροτήσει ειδική ομάδα με επικεφαλής τον Τηλέμαχο Χυτήρη και τον Βύρωνα Πολύδωρα, η οποία θα εξετάσει όλο το πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ και θα υποβάλει σχετικές προτάσεις.
Πρώτο και μεγαλύτερο θέμα, σχετικά με τις επιχειρήσεις ΜΜΕ, η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι το μετοχολόγιο, το οποίο επιμελώς αποκρύπτουν οι ιδιοκτήτες τους.
Ακολουθεί το θέμα της κατανομής των κρατικών διαφημίσεων, οι διαφημίσεις, γενικώς, αλλά και η δεοντολογία. Κυρίως σε ό,τι αφορά στην τήρηση των ισορροπιών στον χρόνο που διατίθεται στα πολιτικά κόμματα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς