14 Νοε 2009

Οταν μαλλώνουν οι ...ελέφαντες...


Ο μεγιστάνας των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ, έχει ξεκινήσει «πόλεμο» κατά πάντων. Στο στόχαστρό του βρίσκονται πλέον ο πρόεδρος των ΗΠΑ, η Google, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κ.α. Όπως διαβάζουμε στην «Καθημερινή»:

«Παγκόσμιο μέτωπο κατά πάντων έχει ανοίξει η αυτοκρατορία του μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ. Οι εχθροί του κυμαίνονται από τον «κομμουνιστή» Ομπάμα και τον ανταγωνιστή του Μπερλουσκόνι μέχρι τη μηχανή αναζήτησης Google και το βρετανικό BBC. Το αστείο είναι ότι η αναμέτρηση είναι επί ίσοις όροις, καθώς, σύμφωνα με τον κατάλογο του περιοδικού Forbes, ο Ομπάμα, οι ιδρυτές του Google και ο Μέρντοχ βρίσκονται στο τοπ τεν των ισχυρότερων ανθρώπων του πλανήτη, κατέχοντας το νούμερο ένα, πέντε και επτά αντίστοιχα.

Στις ΗΠΑ, το Fox News πρωτοστατεί στην εκστρατεία λάσπης κατά του προέδρου Ομπάμα, ειδικά μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στο αμερικανικό σύστημα Υγείας, που ξαναφέρνει τον μέσο Αμερικανό τηλεθεατή αντιμέτωπο με τον εφιάλτη του γιγαντιαίου κράτους.

Σε αυτή τη διαμάχη ο Μέρντοχ κατήγαγε μία σημαντική νίκη. Υποχρέωσε τον Αμερικανό πρόεδρο να αντιδράσει και να εμπλακεί στην αντιπαράθεση. Είναι, όμως, γνωστό ότι τέτοιου είδους βεντέτες αποβαίνουν με μαθηματική ακρίβεια υπέρ του μέσου και εις βάρος του πολιτικού.

Την ίδια στιγμή, στην Ιταλία, βρίσκεται σε εξέλιξη η μονομαχία των δύο δισεκατομμυριούχων, του Μπερλουσκόνι και του Μέρντοχ. Όλα ξεκίνησαν όταν η κυβέρνηση του πρώτου αποφάσισε να διπλασιάσει τον ΦΠΑ στη δορυφορική τηλεόραση. Η άμεση απάντηση του Sky Italia του Μέρντοχ ήταν η προβολή της ταινίας «Δολοφονώντας τον Σίλβιο», ενώ ακολούθησε μπαράζ δημοσιευμάτων από τους Times του Λονδίνου και τη New York Post για τα σκάνδαλα του Καβαλιέρε.

Πιο πρόσφατος αποδέκτης των πυρών Μέρντοχ είναι το BBC και η Google. Ο μεγιστάνας κατηγορεί αμφοτέρους ομίλους ότι κλέβουν τις ειδήσεις από τα ΜΜΕ του, αναπαράγοντας τα ρεπορτάζ του χωρίς να διαθέτουν τα πνευματικά δικαιώματα για τη χρήση τους.»
NewsTime 14.11.09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς