14 Νοε 2009

Τώρα, αναζητείται νέος πρόεδρος και ... ανακαλύπτονται παλιά σκάνδαλα στήν ΕΡΤ

Νέα σελίδα στην κρατική τηλεόραση ανοίγει η παραίτηση του Χρήστου Παναγόπουλου. Μετά την αποχώρηση του προέδρου της ΕΡΤ ξεκινά η αναζήτηση για τον αντικαταστάτη του, ο οποίος όπως όλα δείχνουν, δε θα προέρχεται από τον δημοσιογραφικό χώρο. Παράλληλα, δόθηκε από τον πρωθυπουργό το πράσινο φως για γενικότερες αλλαγές στα ΜΜΕ.

Σχετικά με τις ανακατατάξεις στην κρατική τηλεόραση και τον τρόπο εκλογής του νέου προέδρου, διαβάζουμε σε άρθρο της "Αξίας": «Μετά την υποβολής παραίτησης του Παναγόπουλου, ο έχων την πολιτική εποπτεία της ΕΡΤ, υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, κάλεσε σε συνάντηση τον επί σειρά ετών επικεφαλής του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής. Στη συνάντηση ο κ. Γερουλάνος ζήτησε από τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΡΤ να παραμείνει στη θέση του μέχρι να επιλεγεί ο διάδοχος του. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΕΡΤ θα πρέπει να έχουν πτυχίο ΑΕΙ της Ελλάδας ή του εξωτερικού και να έχουν εμπειρία τουλάχιστον 5 χρόνων σε θέση σημαντικής ευθύνης στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα με αντικείμενο συναφές προς αυτό των δραστηριοτήτων της ΕΡΤ. Για τους υποψηφίους ισχύουν τα κωλύματα που προβλέπονται στον Ν.2863/2000 (ΦΕΚ 262 Α') για τον διορισμό σε θέση μέλους του ΕΣΡ και οι ασυμβίβαστες ιδιότητες που προβλέπονται από το άρθρο 6 του Ν.1730/1987 όπως ισχύει. Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να έχουν την ιδιότητα του εταίρου ή μετόχου σε επιχείρηση που έχει υποχρέωση καταχώρησης στο Μητρώο του Τμήματος Ελέγχου Διαφάνειας του ΕΣΡ. Αφού ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, ο διορισμός του νέου προέδρου θα εγκριθεί από ειδική επιτροπή της Βουλής και στη συνέχεια από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η διαδικασία σύνταξης της προκήρυξης και η δημοσιοποίηση της αναμένεται να διαρκέσει περί τις 30 ημέρες, ενώ η κατάθεση των υποψηφιοτήτων (και τυχόν ενστάσεων) και η αξιολόγηση τους άλλες 30. Με βάση τα παραπάνω, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΡΤ δεν θα προέρχεται από τον δημοσιογραφικό χώρο. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Πολιτισμού ήθελαν να αποφύγουν την εμπλοκή δημοσιογράφου στα διοικητικά της ΕΡΤ.»
πηγή: NewsTime (Ο θαυμαστός κόσμος των media)

ΜΕ «ΛΗΓΜΕΝΑ» δουλεύει η ΕΡΤ τους τελευταίους μήνες. Ληγμένα συμβόλαια και ληγμένες συμβάσεις έργου. Σε έφοδο της, η Επιθεώρηση Εργασίας τσίμπησε δύο άτομα να δουλεύουν χωρίς σύμβαση, σε έλεγχο που έκανε στην εκπομπή «Συμβαίνει τώρα». Η διοίκηση -διά του γενικού διευθυντή Γ. Λαμπράκου- αντέδρασε αμέσως, ζητώντας από παρουσιαστές τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών να διακόψουν τη συνεργασία έως ότου υπογραφούν οι νέες συμβάσεις.»
πηγή: Κόσμος του Επενδυτή

Το λουκέτο που μπήκε στις ζωντανές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές της ΕΡΤ ΑΕ του Σαββατοκύριακου επειδή δεν υπεγράφησαν οι συμβάσεις έργου παρουσιαστών και δημοσιογράφων, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στο αδιέξοδο του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής. Οι συμβασιούχοι έγιναν μπαλάκι ανάμεσα στον παραιτηθέντα πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Χρήστο Παναγόπουλο και τον αρμόδιο υπουργό Παύλο Γερουλάνο, προκαλώντας την οργή ορισμένων υπουργών της κυβέρνησης που έθεσαν το ζήτημα στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης».
πηγή: Ισοτιμία

Την... συνέχεια της τελευταίας του εκπομπή για την σπατάλη και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος στην κρατική τηλεόραση μεταφέρει στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσιεύονται επιπλέον στοιχεία για όλα όσα... διαδραματίστηκαν τόσα χρόνια στην κρατική ΕΡΤ. Το θετικό του ρεπορτάζ είναι ότι στοχοποιούνται οι πραγματικοί υπεύθυνοι. Τα πολιτικά πρόσωπα δηλαδή.»
πηγή: fimotro

1 σχόλιο:

  1. Εγω εχω να πω οτι αυτοι που την πληρωνουν ειναι οι εργαζομενοι της ΕΡΤ, οι οποιοι δεν εχουν καμια σχεση με τα ρουσφετια και με τα σκανδαλα των "μεγαλων κεφαλιων". Που να βρουν μετα να δωσουν τα χρηματα που χρωστανε στους υπαλληλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς