10 Νοε 2009

Η πρώτη ήττα της GOOGLE

Αποσύρει τις ειδήσεις του από το Google o Μέρντοχ και απειλεί το BBC


Ο Αυστραλός μεγιστάνας του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει τις ειδήσεις των εφημερίδων του από την αναζήτηση του Google news, όταν όμως τεθεί σε εφαρμογή η δική του απόφαση να χρεώνει την on line ενημέρωση.
Στη διάρκεια συνέντευξης στο Sky News της Αυστραλίας, ο Μέρντοχ ρωτήθηκε γιατί οι αναγνώστες να πληρώνουν συνδρομή προκειμένου να ενημερώνονται on line, όταν μπορούν να διαβάζουν τις ειδήσεις δωρεάν σε άλλα sites, όπως το BBC.
«Εμείς είμαστε καλύτεροι! Αλλά σε κάθε περίπτωση, αν προσέξετε θα διαπιστώσετε ότι το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου τους είναι κλεμμένο από τις εφημερίδες και θα τους κάνουμε μήνυση για πνευματικά δικαιώματα.»
Ο ίδιος απειλεί επίσης το BBC, θεωρώντας ότι το βρετανικό τηλεοπτικό δικτυο «κλέβει» ειδήσεις από τις εφημερίδες του.
Ο ίδιος πάντως εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το θέμα δεν θα φτάσει στα δικαστήρια, αφού «ξέρουν όλοι τι προβλέπει ο Νόμος».
Το BBC δεν σχολίασε τα λεγόμενα του Μέρντοχ.
Τον περασμένο Αύγουστο ο Ρούπερτ Μέρντοχ είχε ανακοινώσει ότι οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων που ανήκουν στον κολοσσό του (Times και Sun στη Βρετανία, Wall Street Journal και New York Post στις ΗΠΑ) θα παρέχουν αποκλειστικά ειδήσεις με συνδρομή.
Ο όμιλος του News Corp ετοιμάζεται να καταργήσει τη δωρεάν πρόσβαση, προσβλέποντας σε πρόσθετες πηγές εσόδων μετά τις σοβαρές απώλειες που ανακοίνωσε, κυρίως λόγω της μείωσης στα διαφημιστικά έσοδα στις εφημερίδες και τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Ο «γίγαντας» στο χώρο των μίντια ανακοίνωσε στο τέλος Ιουνίου απώλειες 3,4 δισ. δολαρίων για τη χρονιά που πέρασε και την οποία χαρακτήρισε ο Ρούπερτ Μέρντοχ ως «την πιο δύσκολη στη σύγρονη ιστορία».

Πηγή:ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς