8 Νοε 2009

Συνεδρίαση στην ΠΟΕΣΥ για Δημοτικά Ραδιόφωνα και Συμβασιούχους ΕΡΤ

Συνεδρίαση όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων που συμμετέχουν στην ΠΟΕΣΥ πραγματοποιείται αύριο στις 11πμ προκειμένου να συζητηθούν τα καυτά θέματα των συμβασιούχων της ΕΡΤ και των Δημοτικών Ραδιοφώνων.
Γιαυτό το θέμα των Δημοτικών Ραδιοφώνων η ΕΣΗΕΑ είχε προ πολλού έτοιμη τροπολογία, απορρίπτοντας την αντίστοιχη τροπολογία της ΚΕΔΚΕ(αν και δεν την «πάλεψε» όσο και όπως έπρεπε η πλειοψηφία του προηγούμενου συμβουλίου καθώς θεωρούσαν ότι…υπάρχει χρόνος!!). Για το ίδιο θέμα το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ έχει εκδώσει την πιο κάτω ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ανασφάλεια των εργαζομένων στα δημοτικά ΜΜΕ για την επαπειλούμενη μετατροπή τους σε Α.Ε. μεγαλώνει όσο πλησιάζει η κρίσιμη ημερομηνία: 1η Ιανουαρίου 2010.
Ο φόβος μαζικών απολύσεων, εν μέσω κρίσης, η απαξίωση των μέσων και τέλος η πιθανή παράδοσή τους με αδιαφανείς διαδικασίες σε ιδιωτικά συμφέροντα είναι εύλογος και απόλυτα δικαιολογημένος. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) βρίσκεται στο πλευρό όλων των συναδέλφων, προσυπογράφει τα αιτήματά τους (όπως έκανε από την πρώτη στιγμή) και αγωνίζεται μαζί τους για τη διασφάλιση:
--- Όλων των θέσεων εργασίας,
---Του κοινωφελούς χαρακτήρα όλων των δημοτικών ΜΜΕ,
---Της χρηματοδότησης των δημοτικών ΜΜΕ από τους οικείους ΟΤΑ,
---Της απρόσκοπτης αδειοδότησης των δημοτικών ΜΜΕ και την τροποποίηση των προβλέψεων του «νόμου Ρουσόπουλου» που επιτρέπει αδειοδότηση μόνο Ανωνύμων Εταιρειών.
Οι εν λόγω συχνότητες, ως δημόσια περιουσία δεν πρέπει να μπορούν να μεταβιβαστούν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε ιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς