13 Ιαν 2010

Απόστολος Κακλαμάνης: «Ελευθέρα Κέρκυρα» ο Τύπος

Τη σύμφωνη γνώμη του με το σχόλιο της Μάνιας Τεγοπούλου, που δημοσιεύθηκε χθες στην «Ε» σχετικά με τους επιχειρηματίες που επενδύουν στον χώρο του Τύπου, εξέφρασε χθες, μιλώντας στο «Κανάλι 1» του Πειραιά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

Οι δημοσιογράφοι, λίγο πριν αρχίσουν την εφ' όλης της ύλης συνέντευξή τους με τον κ. Κακλαμάνη, διάβασαν το σχόλιο που δημοσιεύθηκε χθες στα «Πολιτικά Παρασκήνια» και το οποίο είναι το εξής:

Ο Τύπος ως όχημα
Για ποιο λόγο επιχειρηματίες επενδύουν στον χώρο του Τύπου, όταν έχει ήδη καταστεί σαφές -ίσως και από τους ίδιους- ότι δεν έχουν επιχειρηματικό μέλλον οι εφημερίδες; Μήπως θα μπορούσε να απαντήσει η κυβέρνηση ή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τον οποίο θα έπρεπε να αφορά ο ευτελισμός και η άλωση του Τύπου; Η ερώτηση δεν είναι ρητορική.

Λαυρεντιάδης - Κυριακίδης: 12,53% στην Πήγασος, 10,14% στη Χ.Κ. Τεγόπουλος και ελέγχουν τα έντυπα: Athens news, Espresso, Espresso Κύπρου, Ισοτιμία, Σφήνα, City Press, Free Sunday.
Βίκτωρ Ρέστης: 18,15% του ΔΟΛ.

ΥΓ. Το θέμα είναι ζόρικο. Αφορά συντάκτες, Ενώσεις, κόμματα και δεν τελειώνει εκεί.
Μ.Τ.

Ακούγοντας το σχόλιο, ο κ. Κακλαμάνης μόνος του πήρε θέση λέγοντας:
«Σωστά η κ. Τεγοπούλου υπεραμύνεται μιας φωνής που την ξέρετε όλοι ότι κάτι προσθέτει στο όλο σύστημα ενημέρωσης...».

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου, γιατί ζητά η Μάνια Τεγοπούλου από τον πρωθυπουργό να αποτρέψει κάποιον να αγοράσει τις δικές της μετοχές που εκείνη έβγαλε στο Χρηματιστήριο, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ουσιαστικά ότι είναι απαραίτητη η έρευνα για την είσοδο επιχειρηματιών στον χώρο του Τύπου, για το ποιοι επενδύουν, πώς επενδύουν κι από πού έχουν τα χρήματα για να επενδύουν.
«Στην Ελλάδα δεν μιλάμε για ένα καθεστώς -για το οποίο εγώ βέβαια χρόνια μιλώ- το οποίο χαρακτηρίζω ως "ελευθέρα Κέρκυρα". Κανένας δεν ρωτάται πώς επενδύει, από πού έχει τα σχετικά για να επενδύσει, σε μια κατάσταση που κάποιοι άρχισαν να συζητούν πάλι. Να πούμε όσα βρώμικα ή καθαρά είναι εκτός του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, να τους πούμε "φέρτε τα, παιδιά..."»
πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς