14 Ιαν 2010

Ψήφισμα συντακτών Ελευθεροτυπίας


Μετά τη σημερινή συνέλευση των συντακτών της καθημερινής και της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας εκδόθηκε το πιό κάτω ψήφισμα:


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΗΣ “Ε” και της “Κ.Ε”‘


Η συνέλευση των συντακτών της “Ελευθεροτυπίας” και της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας”, που συνήλθε σήμερα, στις 14-01-2010, μετά από συζήτηση και σύγκλιση των απόψεων που διατυπώθηκαν, αποφάσισε ομόφωνα:


1. Τα συντακτικά δικαιώματα, η ανεξαρτησία και η ελευθερία έκφρασης αποτελούν δεδομένα που κατακτήθηκαν σε μια ιστορική διαδρομή, τα οποια θα διαφυλάξουμε και θα βελτιώσουμε χωρίς να δεχθούμε οποιαδήποτε υποβάθμισή τους.

2. Οι θέσεις εργασίας, οι αμοιβές και οι εργασιακές σχέσεις, όπως έχουν κατοχυρωθεί από τις συλλογικές συμβάσεις και την παράδοση της εφημερίδας είναι αδιαπραγμάτευτες.
Η συνέλευση των συντακτών ζητεί:

1. Τακτική ενημέρωση από την ιδιοκτησία για το μέλλον της εφημερίδας και για κάθε μεταβολή στο επιχειρησιακό σχέδιο, που μπορεί να επιφέρει αλλαγές στους εργαζόμενους.

2. Αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της εφημερίδας μέσα από την εύρυθμη συνεργασία της ιδιοκτησίας με το διευθυντικό σχήμα ούτως ώστε να αναζητηθούν λύσεις για το μέλλον της εφημερίδας σε όλα τα επίπεδα και να διαφυλαχθεί το κύρος του ονόματος της.

3. Οι συντάκτες δεσμεύονται και πάλι ότι η εργασία τους και οι υποχρεώσεις τους απέναντι στην εφημερίδα και στο αναγνωστικό κοινό θα συνεχίσουν να κινούνται αταλάντευτα με γνώμονα την προσήλωσή τους στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Αυτές οι αρχές καθόριζαν πάντα τις σχέσεις: Πρώτον, των συντακτών και της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” με τα γεγονότα και το αναγνωστικό κοινό. Δεύτερον, τις σχέσεις των συντακτών με την ίδια την εφημερίδα και αντιστρόφως.
14.1.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς