14 Ιαν 2010

Ενωτική Κίνηση ΕΣΠΗΤ για τη συγκρότηση στην ΕΣΗΕΑ: σημαντικό για τον κλάδο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το απόγευμα η παράταξη Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων της Ενωσης Περιοδικού Τύπου τονίζει τη σημασία που έχει για τον κλάδο το γεγονός οτι-επιτέλους- το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συγκροτήθηκε σε Σώμα, για τη συνοχή του κλάδου. Σημειώνουμε οτι η παράταξη αυτή, στήν οποία ανήκει ο σημερινός πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Γιάννης Πλαχούρης, γραμματέας του Διασωματειακού, στηρίζει με όλους τους τρόπους τη συνεργασία και συμπόρευση όλων των Σωματείου του χώρου των ΜΜΕ. Παραθέτουμε την ανακοίνωση:
"Η, επιτέλους, συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορους τους συντάκτες του Περιοδικού Τύπου.

Πέρα από τα εσωτερικά γεγονότα που υπαγόρευσαν την συγκρότηση του ΔΣ της (πληρωμές, επιδόματα ανέργων κτλ) και τα οποία δεν μας αφορούν, η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ θεωρεί χρέος της να επισημάνει την σημασία που έχει αυτή η ενέργεια για την συνοχή του κλάδου, την υιοθέτηση θέσεων και την δημιουργία κοινών προτάσεων για το Ασφαλιστικό, τα ΔΠΥ, το Διαδίκτυο, την αντιμετώπιση της ανεργίας και την διασφάλιση θέσεων εργασίας, την από κοινού διεκδίκηση ΣΣΕ για το 2010, την ποιότητα και τον χαρακτήρα της εργασίας μας.

Μας χαροποιεί, επιπλέον, ότι στο νέο αναλογικό προεδρείο της ΕΣΗΕΑ μετέχουν παρατάξεις με τις οποίες συμπορευτήκαμε σε κοινές διεκδικήσεις και οι οποίες στο παρελθόν έχουν κατανοήσει και στηρίξει δημόσια τα αιτήματα του Περιοδικού Τύπου, αφήνοντας στο περιθώριο τις ξεπερασμένες αντιδραστικές φωνές που μόνο ενδιαφέρον είχαν να κρατήσουν τον κλάδο διασπασμένο και αδύναμο. Ελπίζουμε ότι η παρουσία τους θα ενισχύσει την αγωνιστικότητα και εγγυάται την αλληλεγγύη του κλάδου, στοιχεία που προσπάθησαν να υπονομεύσουν τα γνωστά κέντρα και οι παραφυάδες τους στην ΕΣΠΗΤ.

Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να κατανοήσει ότι με τις επικείμενες διαρθρωτικές εξελίξεις (ηλεκτρονική διανομή, νέες μορφές ΜΜΕ κτλ) η ενότητα όλου του κλάδου είναι επιβεβλημένη, γεγονός που απαιτεί συμφωνίες και κοινή δράση. Δεν υπάρχουν, πλέον, δικαιολογίες για κανένα από μας. Τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί.

Καλούμε το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ χωρίς καμιά καθυστέρηση να προχωρήσει με ακόμα εντονότερους ρυθμούς την διεκδίκηση των αιτημάτων μας μέσα από την ΠΟΕΣΥ, το Διασωματειακό και τις Ενώσεις του κλάδου (συνάντηση με την πολιτική ηγεσία για Ασφαλιστικό και εργασιακά, κοινή διαπραγμάτευση ΣΣΕ, μέτωπο ενάντια στις απολύσεις).

Στηρίζουμε και αγωνιζόμαστε όλοι μαζί σε συμφωνημένες αρχές και δεσμεύσεις,

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς