27 Νοε 2012

Σήμερα στη 1 μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ρ/σ "ΑΘΗΝΑ 9,84"



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους του συναδέλφους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στη 1 μ.μ. έξω από τον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» για να συμπαρασταθούμε στη συνεχιζόμενη απεργία των συναδέλφων.

Η απεργία των εργαζομένων στον σταθμό συνεχίζεται μετά την κοινοποίηση της απόλυσης της συναδέλφου Λαμπρινής Θωμά, η οποία υπερασπίστηκε από τις συχνότητες του σταθμού το δικαίωμα στην απεργία που είχε κηρύξει η ΕΣΗΕΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της γενικής απεργιακής κινητοποίησης της 17ης Οκτωβρίου σε όλα τα ΜΜΕ, ο κ. Παναγιώτης Καμπύλης, αντισυναδελφικά και αντισυνδικαλιστικά ενεργώντας, επέβαλε ως πρώτη είδηση την «ανακοίνωση» του σταθμού ότι «η ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον Αθήνα 9,84».

Η συνάδελφος Λαμπρινή Θωμά, ενεργώντας σύμφωνα με τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, κατά τη διάρκεια της εκπομπής της στον ίδιο σταθμό αποκατέστησε ως όφειλε την αλήθεια.


Η άρνησή της να υποταχθεί στη λογοκριτική παρέμβαση της Διεύθυνσης και στη διαστρέβλωση της αληθείας προκάλεσε την οργή του κ. Καμπύλη και την τιμωρία της συναδέλφου, αρχικά με την κατάργηση της εκπομπής της και τη μεταφορά της σε απαγορευτικό ωράριο με προφανή στόχο να δυσκολέψει την προσωπική της ζωή, μιας και η συνάδελφος είναι μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, στη συνέχεια με ανακοίνωση περί απόλυσης, απειλή που τελικά και πραγματοποίησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς