29 Νοε 2012

H Google Italia "απέκρυψε από το ιταλικό δημόσιο εισοδήματα 240 εκατ. ευρώ"


H ιταλική θυγατρική της εταιρείας που σχεδόν μονοπωλεί την αγορά στις λεγόμενες "μηχανές αναζήτησης" του Διαδικτύου, η Google Italia, απέκρυψε από το ιταλικό δημόσιο εισοδήματα ύψους 240 εκατ. ευρώ, όπως αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα της οικονομικής αστυνομίας.

Η Google Italia την περίοδο 2002- 2006, όπως έδειξε η έρευνα της Γκουάρντια Ντι Φινάντσα, απέκρυψε από το δημόσιο έσοδα 240 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτή. Το υπουργείο πρόσθεσε ότι οι οφειλές της Google Italia, σε ό,τι αφορά την υποχρεωτική καταβολή ΦΠΑ, αγγίζουν τα 96 εκατομμύρια ευρώ.


Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει επίσης ότι έχει ξεκινήσει νέος φορολογικός έλεγχος σε βάρος της Google Italia για την περίοδο 2007-2011 και ότι οι εκτιμήσεις για τους φόρους που οφείλει η εταιρεία φθάνουν τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Διεξάγεται έρευνα, προσθέτει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, για το σύνολο των επιχειρήσεων του τομέα της τεχνολογίας και ειδικά του Διαδικτύου που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία, οι οποίες μπορεί να έχουν επωφεληθεί από τυχόν "κενά" της εσωτερικής και διεθνούς νομοθεσίας. Με την υπόθεση ασχολείται η υπηρεσία είσπραξης φόρων Equitalia αλλά και η προεδρία της κυβέρνησης της Ρώμης.

Η συγκεκριμένη εταιρία έκανε γνωστό ότι "σέβεται τους ιταλικούς νόμους και πρόκειται να συνεχίσει να συνεργάζεται, όπως πάντα, με τις αρχές της χώρας".

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς