29 Νοε 2012

Νέες απεργίες και στάση εργασίας


Συνεχίζονται οι 24ωρες απεργίες στις εφημερίδες "ΑΔ. ΤΥΠΟΣ" και "ΚΕΡΔΟΣ", αλλά και στο ραδιοφωνικό σταθμό "FLASH". Στάση εργασίας στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM".

Οι ανακοινώσεις 


24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΑΔ. ΤΥΠΟΣ"

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 30 Νοεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 1η Δεκεμβρίου 2012 για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην έκδοση της εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ».

Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας, η οποία δεν έχει καταβάλει τις αποδοχές τεσσάρων μηνών.

Οι Ενώσεις ζητούν:


  • Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών στους εργαζόμενους της εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ».   


24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΚΕΡΔΟΣ"

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 30 Νοεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 1 η Δεκεμβρίου 2012.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων διαμαρτύρονται έντονα για την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων. Επιπλέον, η εργοδοσία προέβη σε μονομερή μείωση των αποδοχών των εργαζομένων παρακάμπτοντας και τη σχετική απόφαση του ΣΕΠΕ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την εργοδοσία να καταβάλει αμέσως όλες τις οφειλόμενες αποδοχές και να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣΕΠΕ, η οποία ορίζει ότι πρέπει να καταβληθούν όλα τα νόμιμα επιδόματα των συναδέλφων.

NEA ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ρ/Σ "FLASH" 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 30 Νοεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 1η Δεκεμβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH», ύστερα από την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας.

Η ιδιοκτησία του ομίλου Κυριακίδη εξακολουθεί να οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, ενώ αθέτησε και την υπόσχεσή της, με την οποία είχε δεσμευτεί ότι μέχρι σήμερα θα κατέβαλε ένα μισθό σε όλους τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα προέβη σε αυθαίρετη και παράνομη μείωση του βασικού μισθού και των μέχρι τώρα καταβαλλομένων επιδομάτων.

Οι Ενώσεις ζητούν:

  • Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων στους συναδέλφους μας. 
  • Την τήρηση όλων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ιδιοκτησία. 
  • Την άμεση συμμόρφωση της εργοδοσίας με την εργατική νομοθεσία, τις ΣΣΕ και τις συμβατικές υποχρεώσεις της και την αποχή της από οποιαδήποτε απόπειρα ή προσχηματική ενέργεια, που αποσκοπεί σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών των συναδέλφων μας. 


ΝΕΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Ρ/Σ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM" 

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM» για αύριο Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 από τις 09.00 έως τις 13.00 .

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από οκτώ μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

Οι Ενώσεις ζητούν:

  • Να καταβληθούν αμέσως όλες οι οφειλόμενες αποδοχές στους εργαζόμενους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς